Hlavní obsah

Anaheim hostí oblíbeného soupeře

V NHL se odehraje ve čtvrtek celá řada divizních duelů. New Jersey zakončí dlouhé cestování na ledě Rangers, kteří příliš neinkasují, ale se střílením branek jsou na tom ještě hůře. Minnesota pokračuje v cestě po kanadských městech severozápadní divize do Edmontonu. Do hry se zapojí čtyři kluby pacifické divize. Anaheim hostí Phoenix.

Článek

Obhájce Stanley cupu prvním měsícem nové sezóny klopýtá. V brance od poloviny října nastupuje Giguere, ale klub s ním v zádech dosud vyhrál pouze jedno utkání. Bryzgalov je zatím ve všech směrech lepší. Anaheimu se vůbec nedaří venku, což naposledy předvedl v úterý, kdy ho poslal domů s prázdnou jeho bývalý dlouholetý hráč. Trenér je s nynějšími svěřenci natolik málo spokojen, že jim přidává tréninky navíc. Jediná útočná řada dala více gólů, než všechny ostatní dohromady. Mužstvu chybí vyváženost i kvůli zraněním. V obraně se dosud nemohla projevit letní posila Schneider. Ještě více problémů by mohl mít Anaheim v útoku. Několik zápasů již nehraje další posila Bertuzzi a nepravděpodobný je dále start Roba Niedermayera a Getzalfa.

Phoenix na úvod sezóny vyhrál, ale postupně se začal opět propadat, ačkoli hrál dosud většinu utkání na vlastním ledě. Vyhrát dokázal pouze zápasy, v nichž vstřelil více než dva góly. Nejlepším střelcem týmu se třemi góly je Sjöström, který odehrál pouhé čtyři zápasy. Jediným hokejistou, na něhož je zatím spoleh, je ovšem obránce Morris. Zadní řady by měl poprvé v této sezóně posílit i Michálek, který se zranil při tréninku den před jejím začátkem. Phoenix byl v létě velmi činný především pokud šlo o brankáře. Aebischer však již má namířeno na farmu a možná ještě někam dál. O dvě výhry se podělili Auld a Tellqvist, kteří zároveň ale zatím mají horší statistická čísla než švýcarský brankář. Trenér Gretzky odmítá, že by brankářský post byl problémem a očekává více od hráčů v poli.

Bookmakeři bwin přes špatný start obou klubů jasně favorizují domácí tým. Anaheim domácí zápasy zvládá dobře a na jeho další výhru si lze vsadit v kursu 1,7 . Hostům se vskutku na ledě dnešního soka nedaří. Bodovali zde v uplynulých čtyřech sezónách pouze ve třech ze čtrnácti utkání. Není tedy divu, že na dnešní dvoubodový úspěch Phoenixu v normální hrací době je vypsán kurs 3,8 .

Reklama