Hlavní obsah

Zahraje si Vaidišová stejně jako před týdnem semifinále?

Eurotip.cz

Česká tenista Nicole Vaidišová minulý týden zlomila své čtvrtfinálové prokletí, když posedmé konečně uspěla a v Curychu vypadla až po tuhém semifinálovém boji se světovou jedničkou Heninovou.

Článek

Dnes má šanci proklouznout opět mezi nejlepší čtyřku a to na turnaji v rakouskému Linci, kde loni skončila právě v semifinále. V cestě za vyrovnáním tohoto úspěchu ji stojí už pouze Ruska Dinara Safinová. S tou se Vaidišová do této chvíle utkala jednou, když ji před dvěma lety porazila ve třech setech v Hobartu.

Letos však malinko zaostává v pohledu na zisky titulů; v roce 2005 si na své konto připsala hned tři, loni jeden, ale letos prozatím žádný. Nejdále se probojovala na začátku roku v Sydney, Australian Open, a také minulý týden na už zmiňovaném turnaji v Curychu. Probojovat se mezi nejlepší čtyřku však měla šancí více než mnoho; čtvrtfinále se jí stalo osudným v Indian Wells, Miami, French Open, Eastbourne, Wimbledonu a také před 14 dny v Moskvě, kde podlehla letos už potřetí Sereně Williamsové.

I přes tyto porážky je rodačka z německého Norimberku momentálně čtrnáctou hráčkou světa, v květnu však byla sedmá. Krok ke zlepšení může udělat už nyní v Linci, kde si už poradila s Italkou Pennettaovou a bez problémů i domácí Meusburgerovou. „Zahrála jsem dobrý zápas, ale nebyl tak lehký, jak by se zdálo podle výsledku,“ řekla Vaidišová k utkání, které vyhrála po setech 6-3 a 6-1. „Hrála jsem lépe než včera a doufám, že se budu dál zlepšovat. Hraje se mi tady dobře, cítím se vůbec v Linci velmi dobře, je blízko Prahy, je tady moje rodina a mám dobrý pocit,“ dodala česká jednička.

Jako další ji cestu za úspěchem zkříží Dinara Safinová, která je na tom v tuto chvíli o dvě příčky hůře než Vaidišová. Na svém kontě ale má už jeden letošní titul, když přemožitelku nenašla na turnaji v Gold Coast. Kromě tohoto úspěchu si zahrála finále v Charlestonu a ani v poslední době si nevede nejhůře. Po vypadnutí v osmifinále US Open s Heninovou si zahrála před 14 dny semifinále v Moskvě, ale své krajance a pozdější vítězce Dementěvové podlehla. Minulý týden prohrála hned v úvodním kole v Curychu, když prohrála dva tiebreaky s Danielou Hantuchovou.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, obě hráčky si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do dalšího kola může postoupit jenom jedna z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasnou favoritkou Češka s kursem 1.29. Kurs na Rusku má hodnotu 2.97.

Reklama