Hlavní obsah

Manchester United hostí Middlesbrough

Aktuálně druhý celek nejvyšší anglické soutěže Manchester United dnes na svém stadionu přivítá tápající Middlesbrough. Ten se krčí až na 17. příčce tabulky.

Článek

Pro mnoho týmů, kterým se nedaří může být cesta na Old Trafford pověstným hřebíčkem do rakve, ale pro Boro to platit nemusí. Hosté totiž v posledních šesti ligových střetnutích venku s United pouze jedenkrát prohráli.

Rudí ďáblové však mají na svém kontě momentálně sedm vítězství v řadě a porazit hledající se Middlesbrough by pro ně podle papírových předpokladů neměl být velký problém. V poledních utkáních navíc Manchester předvedl střelecké hody; nejprve zdolal doma 4:0 Wigan a následně zvítězil 4:1 na půdě Aston Villy. Proti celku z Birminghamu mohl navíc Wayne Rooney vstřelit hattrick, ale neproměnil penaltu.

„Výkon byl absolutně skvělý, možná nejlepší v sezóně. Především pak první poločas. Dříve jsme dávali málo gólů, což bylo překvapující, protože hráče na to máme,“ dodal po utkání s Aston Villou kouč Sir Alex Ferguson.Ten se radoval i v úterním klání Ligy mistrů, když jeho celek opět vstřelil 4 branky a na chladné půdě Dynama Kyjev zvítězil 4:2.

V Kyjevě si však Paul Scholes poranil koleno a dnes pravděpodobně nenastoupí. Ve stejném duelu si Patrice Evra natáhl lýtkový sval, ale i přesto by měl být Ďáblům k dispozici. Dále si nezahraje Michael Carrick, který ještě dohání tréninkové manko, ale poprvé od března by měl nastoupit kapitán Garry Neville. Kouč Ferguson může rovněž počítat s anglickým reprezentantem Owenem Hargreavesem, který doléčil zranění kolene.

Hosté čekají na výhru od poloviny září, kdy naposled zaznamenali tři body proti Birminghamu. Od té doby prohráli, co se dalo, když si jediný bod připsali za remízu s nováčkem ze Sunderlandu.

„V zápase s tak kvalitnímu týmem nemůžete inkasovat tak brzy. Petr Čech zasáhl proti Midovi fantasticky, ale vytvořili jsme si i další dvě tři šance,“ dodal po posledním zápase s Chelsea kouč Gareth Southgate.

Po pěti týdnech na listině zraněných by se měl v základní sestavě objevit útočník Jeremie Aliadiere. Egyptský forvard Mido se naopak zranil a je tudíž pravděpodobná hra pouze na jeden hrot. Na marodce dále zůstávají obránci Robert Huth a Emanuel Pogatetz, stejně tak Julio Arca, Brad Jones a Matthew Bates.

„Vzpomínám, jak jsem před pár lety před utkáním s Chelsea prohlásil, že pokud dokážeme vyslat člověka na měsíc, proč nemůžeme porazit Chelsea? Všechno je možné a v úspěch věřím i dnes,“ říká optimistický trenér Gareth Southgate.

Podle sázkové kanceláře bwin je vítězství Manchesteru jasnou záležitostí – odpovídá tomu i nízký kurs 1.20. Pokud věříte v překvapivou výhru Middlesbrough, je tu pro vás kurs 10.00 rovných. Na remízu je rovněž nadprůměrný kurs 6.00.

Reklama