Hlavní obsah

Chelsea se utká s Manchesterem City

Až na sedmé příčce tabulky Premier League se nachází londýnská Chelsea. Začíná se jí ale opět dařit, což chce potvrdit i dnes proti Manchesteru City. Ten zažívá nejlepší start do soutěže za posledních 37 let a v případě zaváhání vedoucího Arsenalu by se mohli svěřenci kouče Eriksonna na Gunners bodově dotáhnout.

Článek

Blues na svém hřišti neprohráli již 68 utkání v řadě a dnes by tuto sérii jistě rádi rozšířili. Není to navíc vůbec nereálné, neboť se celek trenéra Avrama Granta výsledkově zvedá. Od porážky na Old Trafford z konce září Chelsea nejprve jenom remizovala doma s Fulhamem, ale následně zvítězila 1:0 v Boltonu a 2:0 si poradila s Middlesbrough.

„Jsem rád, že se každý zápas lepšíme. Začali jsme dobře, dali góly a mohli přidat i další,“ dodal po utkání s Middlesbrough kouč Grant. Modří předvádějí dobré výsledky i na evropské scéně, když ve středečním utkání Ligy mistrů zdolali na domácí půdě německé Schalke 2:0.

Tým Petra Čehca by dnes měl nastoupit ve velmi podobné sestavě, v jaké hrál právě proti Schalke. V obraně bude opět chybět kapitán John Terry, který se zotavuje z operace kolene. Ve středu obrany se tak představí dvojice Alex - Ricardo Carvalho, které při absenci Ashleyho Cola budou ze stran doplňovat Wayne Bridge a Paulo Ferreira. V ofenzívě se budou domácí opět spoléhat na jediného útočníka - Didiera Drogbu.

Hosté z Manchesteru nejedou na Stamford Bridge určitě v poraženecké náladě, vždyť jim patří třetí příčka v tabulce a navíc mají na svém kontě tři vítězná utkání v řadě. Svěřenci kouče Eriksonna ve třech po sobě jdoucích utkáních na domácí půdě postupně zdolali Newcastle (3:1), Middlesborough (3:1) a minulý týden Birmingham (1:0).

„Elano je skvělý hráč a střílí důležité branky. Na gól, který vstřelil Birminghamu může být pyšný. Věřím, že se může ještě zlepšovat,“ říká na adresu brazilského záložníka kouč Eriksson.

Citizens na Samford Bridge zvítězili pouze jedenkrát, a to před třinácti lety, tudíž mají co napravovat. Do dnešního střetnutí by měl trenér Sven-Goran Eriksson nasadit totožnou sestavu jako proti Birminghamu. Nezahraje si tedy letní posila z Italské Regginy - Rolando Bianchi, který prozatím nenaplnil předpoklady kanonýra a usedne pouze na lavičku. V brance by měl před Švédem Isakssonem dostat opět přednost Joe Hart. Stejně jako Chelsea, tak i City bude hrát na jednoho útočníka - Emile Mpenzu, kterého budou doplňovat ofenzivní záložníci Elano a Martin Petrov.

„O kvalitách Drogby samozřejmě víme, ale osobní obranu na něj hrát nebudeme. V Chelsea není jenom Drogba, jsou silní na všech postech,“ říká kouč hostí Eriksson.

Domácí Chelsea je s ohledem na dlouhodobé neúspěchy Citizens na Stamford Bridge favoritem. Stejného názoru je i sázková kancelář bwin, která na vítězství Chelsea určila kurs 1.50. Bookmakeři naopak vůbec nevěří v úspěch Manchesteru City, na jehož výhru určili vysoký kurs 6.00 rovné. Na remízu je kurs 3.60.

Reklama