Hlavní obsah

Ďolíček uvidí souboj ze dna tabulky

Dva týmy, které se letos zatím trápí, se utkají v pražských Vršovicích. Domácí Bohemians už třikrát za sebou nebodovali a napravit se to chystají v utkání s Mostem.

Článek

Fanoušci Bohemians, kteří si pamatují na loňskou sezonu, se té letošní zatím příliš nediví. Ani loni Klokani nezačali nejlépe, postupem času se ale zlepšovali, až si vybojovali účast v nejvyšší soutěži. V ní ovšem platí nováčkovskou daň a příliš světlých chvil dosud nezažili. Ta první přišla v pátém kole; do té doby hráči Bohemians nedokázali vstřelit jediný gól a až díky dvěma červených kartám, které dostali hráči Viktorie, vybojovali se Žižkovem alespoň remízu 2:2. V další kole uhráli cenný bod za remízu - jak jinak, než bezbrankovou - na hřišti Jablonce a pak přišla senzace: před měsícem přivítali Klokani oslabenou Slavii a dokázali ji porazit 2:0. První, a zatím jediné, vítězství vršovického klubu je o to cennější, že nikdo jiný sešívané dosud porazit nedokázal. Poté se ale vše vrátilo do starých kolejí - v Mladé Boleslavi a doma s Českými Budějovicemi Klokani znovu nedali jediný gól a prohráli shodně 0:2 a všechny body ztratili i před týdnem v Kladně. "Dřeli jsme, ale soupeř potrestal naše chyby," mohl po zápase jen konstatovat trenér Bohemians Hradecký, který už by měl mít k dispozici zkušeného Marka Nikla.

Jeho tým se trápí hlavně v koncovce, ovšem nyní budou mít domácí útočníci ideální příležitost se konečně probudit. Hosté z Mostu totiž hrají zřejmě nejotevřenější fotbal v lize a výsledkem toho je skóre 16:21 po deseti zápasech. "Most je vynikající ve hře dopředu, naopak má mezery v obraně. Musíme si dát pozor na nejlepšího střelce Toleskiho i na další ofenzivní hráče," řekl Zbyněk Busta, sportovní manažer Bohemians. Pro jeho tým je nedělní souboj o to důležitější, že Most je v tabulce o pouhý bod před Klokany. Severočeši museli na první výhru čekat dokonce ještě déle, než jeho nynější soupeř: v prvních osmi kolech dokázali uhrát jen remízy s Plzní, v Olomouci, Mladé Boleslavi a s Kladnem. Poprvé se tak radovali z vítězství až na začátku října, kdy díky gólům Toleskiho a Oboyi porazili Jablonec 2:1. Před týdnem pak dokázali, že vedle ztrácení bodů v posledních minutách dokáží také body získávat; s Brnem prohrávali po 23 minutách 0:2, Pilař ale ještě před poločasem snížil a minutu před koncem zařídil konečnou remízu 2:2. Alespoň trochu tak udělal radost trenéru Robertu Žákovi, kterého ani další dva inkasované góly nepřiměly měnit taktiku. "Mančafty, které se tam nebály hrát otevřeně, body uhrály," řekl před utkáním v Ďolíčku Žák, kterému bude znovu chybět kapitán Procházka, Loos, Philipakos a Boutasgount. Naštěstí pro něj i všechny fanoušky Severočechů už ale může postavit Toleskiho, který proti Brnu nesměl nastoupit kvůli trestu.

Favoritem souboje dvou týmů s velkými problémy jsou podle bookmakerů domácí Bohemians, na které si můžete vsadit s kursem 2.05. Myslíte si, že ofenzivní taktika Mostu bude slavit úspěch? Pak si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 1.61.

Reklama