Hlavní obsah

Šlágr Premier League: Liverpool - Arsenal

Na liverpoolském stadionu Anfield Road bude dnes k vidění souboj vedoucího Arsenalu a čtvrtého Liverpoolu, který na svého soupeře ztrácí 6 bodů. Gunners se letos vůbec poprvé střetnou s celkem z tzv. velké čtyřky.

Článek

Po bezbrankových remízách v Portsmouthu a doma s Birminghamem se Reds začalo opět o něco více dařit, když na konci září vyhráli ve Wiganu. Následně proti Tottenhamu Liverpool prohrával 1:2, ale v 90. minutě vyrovnal na konečných 2:2 Fernando Torres. Ani v posledním ligovém mači neměli Reds na růžích ustláno, když po vlastní brance Hyypieho prohrávali na v derby s Evertonem, ale díky dvěma proměněným penaltám Dirka Kuyta si nakonec odvezli všechny tři body.

V úterním duelu Ligy mistrů Reds senzačně prohráli venku s Besiktasem. Sami Hyypia si navíc vstřelil další vlastní branku. „Pokud nejsou výsledky zrovna optimální, musí být v mužstvu stále motivace situaci změnit. Musíme stále hodně pracovat a lepší výsledky se jistě dostaví,“ říká trenér Benitez.

Do útočné řady domácích by se mohl vrátit Španěl Fernando Torres, který zmeškal poslední dva duely kvůli zranění. V záloze se nejspíš představí Xabi Alonso, jenž doléčil zranění nártu a proti Besiktasi už byl připraven na lavičce. Pokud nebude Daniel Agger úplně fit, nastoupí místo něj smolař posledních utkání Sami Hyypia. Uzdravený Harry Kewel se uvedl gólem za liverpoolskou rezervu a dnes bude připraven na lavičce.

Arsenal je momentálně mnohými odborníky považován za nejlepší celek v Evropě. Gunners v domácí lize ještě neprohráli a ve všech soutěžích drží sérii 12 vítězství v řadě.

„Bolton hrál dlouho chytře a kladl odpor. Jsou zkušení a mají kvalitu. My jsme byli trpěliví a nezačali být nervózní, to bylo důležité. Potřebujeme zůstat skromní a udržet vysoké tempo,“ dodal po utkání, ve kterém Arsenal zvítězil 2:0, trenér Arsene Wenger.

Svou obrovskou sílu demonstrovali kanonýři v úterý, když zostudili pražskou Slavii v poměru 7:0. Arsenal podává nadprůměrné výkony a nepotřebuje příliš měnit sestavu. Jedinými hráči na marodce jsou obránce Senderos a útočník Van Persie. Na hrotu tak bude pokračovat dvojice Walcott - Adebayor.

„V úvodu sezony lidé říkali, že náš mladý tým nemůže dojít daleko, ale nyní ukazujeme, že jsme velký tým,“ dodává kouč Wenger.

Podle sázkové kanceláře bwin je mírným favoritem na zisk tří bodů domácí Liverpool s kursem na výhru 2.40. Na vítězství Arsenalu určili bookmakeři jenom nepatrně větší kurs 2.75. Na remízu si pak můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama