Hlavní obsah

Dočká se AC první domácí výhry?

Jedinou výhru si v posledních pěti ligových zápasech připsal AS Řím. Přesto se v tabulce Serie A drží na velmi slušném čtvrtém místě, které se dnes pokusí ještě vylepšit. V cestě mu ale stojí obávaný soupeř: AC Milán.

Článek

Úplný začátek sezony byl pro římský klub jako z říše snů. Tým trenéra Spallettiho dokázal porazit Palermo, Sienu a Regginu, aniž by jedinkrát inkasoval. Ani remízy s Juventusem a ve Fiorentině, v nichž soupeři vždy udeřili v závěru, fanoušky AS zřejmě příliš nerozzlobily, ovšem na konci září přišla studená sprcha: Řím prohrál na vlastním hřišti s Interem Milán ostudně 1:4. Týden nato sice Spallettiho svěřenci porazili Parmu, ovšem v minulém kole znovu nezářili a v divokém utkání doma jen remizovali s Neapolí 4:4. "Výsledkem proti Neapoli jsme byli zklamáni. Mí hráči měli po zápase sklopené hlavy, ale já jsem si jistý, že své problémy brzy vyřešíme." Své fanoušky si ovšem AS už dokázal udobřit v Lize mistrů; v prvním utkání základní skupiny dokázali Italové doma porazit Kyjev 2:0 a nerozhodný výsledek z posledního kola napravili úterním vítězstvím 2:1 nad Sportingem Lisabon. Tento úspěch ale AS tvrdě zaplatil - v utkání se totiž zranil Francesco Totti, který kvůli bolavému kotníku bude proti Milánu chybět. To by ovšem nemuselo být tolik znát, pokud si jeho náhradníč Mirko Vučinič povede tak, jako v utkání s Lisabonem. "Vučinič proti Sportingu ukázal, co v něm je. Je to univezrální hráč, který dokáže zastat několik různých úkolů," chválil svého svěřence Spalletti, který bude moci znovu počítat se záložníky Perrottou a Taddeim.

Po několika zápasech, ve kterém Spallettiho tým ztratil příliš bodů kvůli remízám, by měl římský klub pomýšlet na vítězství. Los ho ovšem nyní zavede na stadion Giuseppeho Meazzy, kde ho čeká velmi těžký soupeř. "Milán má skvělý tým a remíza - 1:1, například - by pro nás vůbec nebyla špatným výsledkem," dal trenér Říma najevo, jaký má respekt ze soupeře. Tomu se v lize na jeho poměry zatím vůbec nedaří: AC ve čtyřech zápasech doma ani jednou nevyhrál a dosavadní bídu jen podtrhla prohra 0:1 s Empoli v minulém týdnu, po které Milán zůstal v tabulce až na 11. místě. To je na takový tým příliš a bylo jen otázkou času, kdy se mužstvo trenéra Ancelottiho vzpamatuje. To už se dost možná stalo - ve středu totiž na svém stadionu přivítali v Lize mistrů lídra své skupiny z Doněcku a vyprovodili ho výsledkem 4:1. "Znám své hráče dobře a věděl jsem, že to nenechají jen tak," řekl po utkání kouč AC. "Je jasné, že to nebyla vážná krize, ale v jistých fázích hry máme pořád problémy. Teď se musíme pořád zlepšovat," dodal Ancelotti, který znovu nebude moci počítat s Jankulovskim a Ronaldem.

Přestože AC Milán letos na San Siru ještě nevyhrál, je podle očekávání mírným favoritem, na kterého si můžete vsadit s kursem rovných 2.00. Pokud věříte, že Řím uhraje alespoň bod, vsaďte si na jeho neprohru v kursu 1.63. A pokud se chcete bavit, počkejte si do výkopu a teprve potom začněte sázet live.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články