Hlavní obsah

Gambrinus liga: Na góly bohaté kolo zakončí duel v Liberci

Pondělní dohrávka Gambrinus ligy nabídne pikantní souboj mezi Slovanem Liberec a Slávií Praha. Domácí i přes překvapivé vítězství z minulého týdne v Boleslavi jsou stále na spodku tabulky a bodovému zisku by se tak dnes jistě nebránili.

Článek

Liberec odstartoval do letošní sezony prachbídně, což před dvěma týdny odnesl trenér Michal Zach. Jeho místo následně zaujal v Liberci starý známý Ladislav Škorpil a hned ve své obnovené premiéře slavil úspěch. Kouč, který před čtyřmi lety slavil s Libercem historický titul, přivedl své svěřence k vítězství na hřišti Mladé Boleslavi.

Dnes čeká Liberec další celek české špičky - pražská Slavia. „Slavii respektuji z důvodu pohledu na tabulku. Dala nejvíce branek, nejméně jich dostala, první je v tabulce pravdy. Vzbuzuje respekt, ale ne strach,“ konstatoval kouč Škorpil na adresu dosavadního lídra Gambrinus ligy. Zkušený trenér dnes bude opět postrádat dlouhodobě zraněné Holeňáka, Bejbla a Blažka, nejistý je start obránce Janů.

Slavia je sice současným králem českého fotbalu, ale v týdnu utrpěla historický debakl 0:7 v rámci Ligy mistrů s Arsenalem Londýn, což ji na sebevědomí rozhodně nepřidalo. Včera navíc uspěly Teplice v zápase se Žižkovem a stáhly tak náskok Sešívaných na pouhé dva body.

Samozřejmě dnešní zápas mají Slávisté k dobru, ale získat tři body nebude rozhodně nic jednoduchého. „Musíme to hodit za hlavu a doufám, že to tak hráči vezmou,“ vrátil se k úternímu zápasu trenér Karel Jarolím. „Arsenal je jiný soupeř a v jiné soutěži. Tím nechci ani trochu naznačit, že Liberec je slabý soupeř. Naopak, nesmíme jej podcenit ani trochu. Přišel nový trenér a hned vyhrál v Mladé Boleslavi. Doma to budou před vlastními diváky určitě chtít potvrdit,“ dodal kouč, který dnes nebude moci využít služeb Jandy, Šventa, Brabce, Šmicera, Latky a Belaida, posledně jmenovaný byl přeřazen do „B“ týmu.

Jestliže budete dnes hledat utkání s favoritem, tak právě toto do vašeho výběru nepatří. Na Liberec vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.90. Remízu si vsadíte s kursem 3.00 rovné a na vítězství hostů z Prahy za kurs 2.30. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama