Hlavní obsah

Montanes má Santora v živé paměti

Druhý hrací den tenisového turnaje Série Masters v Paříži nabídne francouzsko-španělský souboj. Zkušený Fabrice Santoro se před domácím publikem představí v zápase s Albertem Montaněsem, kterého vyřadil na letošním US Open.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Další vzájemný zápas spolu tito hráči doposud neodehráli, Santoro tak vévodí statistice, což by chtěl dnes potvrdit. Tento zkušený Francouz začal letošní sezonu dosti průměrně, když se držel kolem páté desítky žebříčku ATP.

Ve druhé polovině roku se aktuálně 39. muž žebříčku ale zlepšil; nejdříve překvapivě triumfoval na trávě v Newportu a před měsícem došel do semifinále v Bombaji. Kromě těchto úspěchů se letos dokázal probojovat do čtvrtfinále v Dubaii a Chennai. Tuto sbírku úspěchů by jistě chtěl rozšířit momentálně v Paříži i proto, že na posledních turnajích končil vždy hned v úvodu.

Uspět však nebude pro Santora jednoduché, soupeřem mu totiž bude 44. hráč světa Albert Montaněs. O osm let mladší rodák ze Sant Carles de la Rapit toho prozatím tolik jako jeho dnešní soupeř nedokázal. Letos však zažívá svou životní sezonu, když v žebříčku ATP nebyl nikdy výše.

Jeho účast v první padesátce je však rozhodně zasloužená, když na svém kontě má už několik velmi dobrých výsledků. Tím vůbec nejvýraznějším je bezesporu finálová účast na antukové turnaji v Casablance. Mezi nejlepší čtyřku se navíc probojoval v Sopotech, Vina del Mar a také Houstonu. O kolo dříve se loučil na podnicích ATP v Buenos Aires, Poertschachu a také challengeru v Tarragoně. Na turnaji této kategorie v San Marinu si nedávno zahrál dokonce finále. Poslední zápasy však Montaněsovi moc nevyšly a jistě by si chtěl spravit chuť.

Přes všechny Montaněsovi úspěchy, je dnes do role jasného favorita pasován domácí Fabrice Santoro, vsadit si na něj můžete s kursem 1.14. Albert Montaněs letos několikrát prokázal svou kvalitu a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na mladšího ze soupeřů vsadíte s kursem 4.27.

Reklama