Hlavní obsah

Vyřadí Coventry dalšího účastníka Premier league?

Eurotip.cz

Nečekaným výsledkem skončilo před měsícem utkání Carling Cupu mezi Manchesterem United a druholigovými Coventry. Hosté totiž vyhráli na Old Trafford 2:0, čímž si zajistili postup do 4. kola, v němž dnes změří síly s West Hamem.

Článek

Coventry před sedmi lety opustily Premier league a do této chvíle se do ní nedokázaly vrátit. Nejblíže k postupu byli Sky Blues v sezoně 2005/06, kdy skončili osmí, alespoň k baráži jim však chybělo ještě velký počet bodů. Do letošní sezony nevstoupili svěřenci Iaina Dowieho špatně a rozhodně se budou až do poslední chvíle prát o postup mezi elitu.

Dnes se ale soustředí na jinou soutěž. Jak už bylo zmíněno, Coventry vyřadily v Carling Cupu Manchester United a mohou se ho tak účastnit i nadále. Dnes čeká Dowieho muže další elitní soupeř. „West Ham má hodně kvalitních hráčů, kteří jsou zvyklý na zápasy Premier league,“ konstatoval k soupeři manažer Iain Dowie, který dnes bude postrádat čerstvě zraněného útočníka Dele Adebolu. Dlouhodobě jsou mimo hru Gary Borrowdale a Michael Hughes. Se speciální maskou se na hřišti objeví Stephen Hughes, který má zlomenou lícní kost.

West Ham kroutí momentálně v Premier league třetí sezonu v řadě a nevede si až na loňský rok špatně. V tom totiž skončil jen tři body nad sestupovým pásmem, což se jistě nedá považovat za úspěch. Letos si však Kladiváři vedou prozatím o hodně lépe, když aktuálně figurují s jedním utkáním k dobru na 11. příčce tabulky.

Na ligovou soutěž mohou dnes zapomenout, jelikož je čeká souboj v rámci Carling Cupu. V dosavadním průběhu tohoto poháru porazili Kladiváři už Bristol Rovers a Plymouth, z čehož se dá předpokládat, že je dnes čeká silnější soupeř. Proti Coventry nebude moci manažer Alan Curbishley využít služeb zraněných Craiga Bellamyho, Deana Ashtona, Bobbyho Zamory, Henri Camary, Scotta Parkera a Juliena Fauberta.

Myslíte si, že se Kladiváři i bez těchto opor dokáží zvítězit a postoupit tak do dalšího kola. Poté si vsaďte na hosty u bwin - kurs je 2.00 rovné. Remízu si vsadíte s kursem 3.25 a na vítězství domácích nabízí světová jednička kurs 3.30.

Reklama