Hlavní obsah

Řím uvidí tradiční derby

Eurotip.cz

Vložené kompletní 10. kola Série A nabídne pikantní zápas, v němž poměří síly dva nejslavnější římské kluby. Jako domácí budou vedeni hráči AS, i když na tamějším Oympijském stadionu jsou doma oba kluby.

Článek

Římské AS vstoupilo do letošní sezony s vidinou těch nejvyšších cílů a prozatím si nevede vůbec špatně. Kromě domácí soutěže, ve které jsou Giallorossi druzí, hrají samozřejmě také Ligu mistrů, v níž doposud ztratili body pouze s Manchesterem a to dosti smolně. Ani v domácí soutěži neuštědřil AS porážku nějaký slabý soupeř, ba naopak - lídr tabulky a obhájce trofeje Inter Milán.

Lehký protivník nečeká svěřence Luciana Spallettiho ani dnes, kdy změří síly s odvěkým rivalem Laziem, kterému loni na podzim podlehli v poměru 0:3. Na jaře však souboj skončil bezbrankovou remízou a dnes mají Giallorossi ještě vyšší cíle. Střelecky na Lazio rozhodně umí útočník Mirko Vučinič, který tomuto celku před dvěma lety ještě v dresu Lecce vstřelil dokonce hattrick, čímž tehdy pomohl k vítězství 5:3.

„Bylo by to skvělé, vstřelit další hattrick Laziu,“ konstatoval útočník, jemuž však pravděpodobně bude na hřišti chybět parťák Francesco Totti. Klíčový muž Spalletiho sestavy má stále problémy s kotníkem, ale poslední zprávy říkají, že by se už mohl na hřišti objevit. Jedinou stoprocentní absencí na straně AS je tedy momentálně Rodrigo Taddei.

Lazio Řím nevstoupí do dnešního derby bezesporu zrovna v pohodě. Loni se sice dokázalo po nějaké té době vzchopit, díky čemuž si zajistilo i účast v Lize mistrů, ale letos to bleděmodrým moc neklape. V milionářské soutěži vybojovali během tří kol pouhé dva body a vidina postupu se tomuto klubu dosti vzdálila.

Úspěšněji si Biancocelesti nevedou ani v elitní italské soutěži, v jejíž tabulce aktuálně zaobírají až 14. příčku. Poslední ztrátu Lazio zaznamenalo o uplynulém víkendu, když doma podlehlo nejtěsnějším možným výsledkem Udinese. „Nemůžeme popírat to, že derby nepřichází v ten pravý čas,“ konstatoval zkušený brankář Marco Ballotta.

„AS Řím je momentálně silnější než my,“ uvedl obránce Luciano Zauri, který se stejně jako záložník Fabio Firmani vrátí dnes do sestavy po vypršení karetního trestu. Trenér Delio Rossi doufá, že se uzdraví záložník Valon Behrami, jelikož na počet dlouhodobých marodů si rozhodně stěžovat nemůže.

O derby se říká, že nemá nikdy favorita, ale to dnes podle bookmakerů společnosti bwin neplatí. Na vítězství AS Řím si totiž vsadíte s kursem 1.75. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.15 a na výhru Lazia 4.70.

Reklama