Hlavní obsah

Regginu čeká souboj o šest bodů

Eurotip.cz

Už jen dva týmy Serie A mají na kontě smutnou nulu v kolonce výher. Jeden z nich, Reggina, se o první vítězství pokusí v souboji s Livornem, vůbec nejhorším mužstvem ligy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Oba dnešní soupeři se kromě toho, že dosud nevyhráli, vymykají ještě něčím. Reggina se "pyšní" vůbec nejhorším útokem ligy, který v devíti zápasech dokázal dostat míč do sítě soupeře jen pětkrát. Naposledy se jim to podařilo v souboji s Palermem před třemi týdny; Amorusova branka málem znamenala překvapivé tři body pro hosty, naneštěstí pro ně ale Palermo dokázalo ještě v úplném závěru srovnat na 1:1. V domácím souboji s Interem se už diváci gólu nedočkali a v posledním kole uhrála Reggina další bod na hřišti Sieny za remízu 0:0. Bod to byl jistě cenný, i tak se ale mužstvo z Kalábrie drží s pěti body na předposledním místě. Souboj s posledním Livornem proto bude mít o to dramatičtější náboj, i když si brankář domácích Campagnolo myslí něco jiného. "Ještě je brzy tvrdit, že je to bitva o udržení. Bude to těžké utkání, protože Livorno touží stejně jako my konečně získat tři body. Věřím ale, že podpora fanoušků nám pomůže, jako už tolikrát," řekl gólman pro oficiální stránky klubu, který vedle zraněného záložníka Tognozziho a obránce Garcii bude postrádat i potrestaného Maurizia Lanzara.

Zatímco Reggině se nedaří dávat góly, Livorno má úplně jiný problém. Tým z přístavního města inkasoval v devíti zápasech 21 branek, zdaleka nejvíc v Serii A. Sám jich dal jen osm a to zatím nestačilo na víc než dva body. Téměř neškodné je Livorno venku i doma; a co hůř, od konce září mu zvlhl i střelecký prach a ve čtyřech zápasech za sebou vyšli jeho útočníci naprázdno. Mizérii mohl o víkendu ukončit zápas v Parmě. Částečně se to povedlo - Francesco Tavano totiž ukončil střelecký půst Livorna a dvěma góly dokonce poslal svůj tým do vedení. To ale hosté dlouho neudrželi. Obrana znovu selhala a po dvou brankách Parmy tým trenéra Camoleseho - který před několika lety krátce vedl i Regginu - opět přišel o všechny body. Camoleseho nyní čeká těžký úkol: vrátit sebedůvěru hráčům týmu, kterému se nedaří a který na stadionu Regginy vyhrál naposledy v roce 1970. "Musíme si naprosto věřit a tvrdě makat každý den. To je jediná metoda, kterou znám," řekl před utkáním kouč, který dnes nebude moci počítat se zraněnými Vidigalem a Volpem, ani s potrestaným De Vezzem a Pasqualem.

V duelu dvou nejhorších týmů nejvyšší italské ligy věří bookmakeři podle očekávání více domácím, na které vypsali kurs 1.90. Myslíte si, že Livorno uhraje venku alespoň cenný bod? Pak si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 1.73.

Reklama