Hlavní obsah

Rozjeté Atletico přivítá Sevillu

Vítěznou premiéru má za sebou kouč Sevilly Manolo Jimenez. Jeho nový tým porazil o víkendu Valencii a začal v tabulce Primera Division stoupat do vzhůru, kam patří. Dnes se pokusí Sevilla naplno bodovat znovu, los jí ovšem poslal do cesty dalšího těžkého soupeře.

Článek

Sevillu postihla minulý týden už druhá rána v letošní sezoně. Odchod trenéra Juandeho Ramose se se smrtí obránce Puerty samozřejmě nedá srovnat, v osobě bývalého kouče jim ale odešla do Tottenhamu velká osobnost. Za Ramosova vedení Sevilla dokázala dvakrát vyhrát Pohár UEFA, zvítězit v Superpoháru i v domácím poháru, a získala tak pověst jednoho z nejsilnějších mužstev světa. Letošní sezonu poznamenalo už zmiňované Puertovo úmrtí, ze kterého jako by se Sevilla nedokázala vzpamatovat: v lize prohrála čtyři zápasy v řadě a špatně vykročila i do Ligy mistrů, kde v prvním utkání prohrála 0:3 na hřišti Arsenalu. Krizi ovšem dokázali Ramosovi svěřenci zažehnat zaslouženou výhrou nad Slavií a poté už se jim začala vracet stará forma. Prohra 0:1 s La Corunou ze začátku října je zatím poslední; po reprezentační přestávce si Sevilla přivezla všechny body z Levante za výhru 2:0, v lize mistrů si připsali "povinné" domácí vítězství nad Bukureští a tento víkend přejeli Valencii 3:0. To už ovšem na lavičce seděl nový kouč Manolo Jimenez, který si v povedeném utkání odbyl svou trenérskou premiéru. "Snažil jsem se týmu vtisknout také svůj styl, ale nerad bych boural to dobré, co už uměli," řekl po utkání Jimenez. "Není potřeba toho moc měnit, je nutné se ale víc koncentrovat."

Sevilla by ráda potvrdila rostoucí formu i dnes, čeká je ovšem jedno z nejpříjemnějších překvapení této sezony. Atletico Madrid letos není ve stínu svého slavného městského rivala; tým trenéra Javiera Aguirreho má na svém kontě 17 bodů a jen pouhých pět bodů ho dělí od čela tabulky. Stejně jako loni patří k nejlepším celkům na hřištích soupeřů, hlavní síla Atletika je ale na domácím hřišti. Madridský tým tam přivítal čtyři soupeře; jediná Mallorca dokázala Atletiku vstřelit gól a sebrat mu tak dva body za remízu, ve všech dalších zápasech Aguirreův tým zvítězil a pyšní se vynikajícím skóre 11-1. Není divu, že trenér má pro své svěřence jen slova chvály. "Hráči si konečně začínají věřit, což je jenom dobře. Vzniká pouto mezi nimi, realizačním týmem a fanoušky," popisuje atmosféru v klubu. "Atletico Madrid je lepší než v posledních několika letech," uznal sílu soupeře také trenér hostů, který obzvláště varuje před dvojicí Diego Forlan-Sergio Aguero. "Jsou to dva nepříjemní hráči, jsou to dříči, kteří mají čich na góly. Dohromady jsou velmi nebezpeční," pochválil Jimenez koncové hráče, kteří o sobě dali vědět i minulý týden v Poháru UEFA: hlavně díky nim Atletiko uhrálo bod za remízu 3:3 na hřišti Lokomotivu Moskva, Aguero totiž vstřelil první a poslední gól a Forlan si připsal třetí trefu.

Přestože je Sevilla velmi nebezpečným soupeřem, pasují letošní výsledky do role mírného favorita Atletico, na které bookmakeři vypsali kurs 2.20. Myslíte si, že hosté dnes neodjedou s prázdnou? Pak si vsaďte na neprohru Sevilly, kurs na ni je 1.55.

Reklama