Hlavní obsah

Oslabené Sacramento míří do New Orleans

Eurotip.cz

Horrorový začátek sezony prožívá nový trenér Sacramenta Reggie Theus. Bývalý hráč si odbyde svou premiéru na trenérské lavici Kings proti New Orleans, kde se jeho tým představí bez několika důležitých hráčů.

Článek

Sacramento už dávno nepatří mezi nejsilnější mužstva Západu. Králové loni skončili v Pacifické divizi na posledním místě a bylo jasné, že ani v této sezoně si nemohou dávat veliké ambice. V minulém roce sice začal zářit vynikající střelec Kevin Martin a rozehrávač Mike Bibby znovu patřil k oporám mužstva, do kterého se dokázal zapracovat i problémový Ron Artest, tým ale stále bojuje s nedostatkem talentovaných hráčů. Začátek letošní sezony je ale pro zklamané fanoušky Sacramenta z říše zlých snů. V prvních sedmi zápasech nesmí nastoupit potrestaný Artest; pivot Miller má znovu menší zdravotní problémy a zcela mimo hru je další pivot Spencer Hawes, kterého letos draftovali v prvním kole. To ale není nic proti tomuk, že se zranil i Mike Bibby. Devětadvacetiletý hráč v posledních čtyřech sezonách chyběl v pouhých dvou zápasech a patřil k největším oporám Králů. Nyní je ovšem mimo hru na dva měsíce a po něm zbude na postu středního rozehrávače velká mezera.

To je vynikající zpráva pro New Orleans, na jehož palubovce se dnes Sacramento představí. Právě na rozehrávači totiž Hornets do značné míry postavili svou blízkou budoucnost. Může za to předloňský draft, při kterém si New Orleans vybralo talentovaného Chrise Paula. Ten dal o sobě vědět hned v prvním roce své profesionální kariéry a loni se zařadil mezi nejlepší hráče na své pozici ve Východní konferenci. Starost dělal majitelům klubu i jeho fanoušků jen Paulův zdravotní stav. Rozehrávač vynechal 18 zápasů a vzhledem k tomu, že ostrostřelec Stojakovič nastoupil jen k 13 utkáním a téměř polovinu sezony chyběl i David West, nedopadla jejich sezona nijak slavně. Nyní je ovšem Paul v pořádku, zdravotní potíže nehlásí ani Stojakovič a jedině Westův start je dnes v ohrožení.

I kvůli oslabením Sacramenta považují bookmakeři hosty za jasného outsidera zápasu, na kterého vypsali vysoký kurs 5.50. Ani ten vás nezlákal, protože jste přesvědčeni o výhře New Orleans? Pak si vsaďte jedničku, kurs na ni je 1.15.

Reklama