Hlavní obsah

Minnesota má Calgary co oplácet

Zámořská NHL má dnes opět na programu jako každou sobotu velké množství zápasů. V jihovýchodní divizi se bude snažit vzpamatovat z posledních nevýrazných výkonů Tampa Bay, která hostí zvolna se lepšící Atlantu. V atlantické divizi zakončí Pittsburgh cestovatelský týden na ledě New York Islanders. V severozápadní divizi Minneosta hostí Calgary.

Článek

Domácí klub vstoupil do sezóny výtečně. Minnesota odešla z ledu bez bodu poprvé až po dvaceti dnech. Skvěle chytali oba brankáři, kteří inkasovali pouze jednou více než tři branky. To bylo velmi důležité, protože jejich spoluhráči v tomto období ani jednou více než tři branky vstřelit nedokázali. Před deseti dny se ovšem vše začalo hroutit. Mimo hru se ocitl brankář Bäckström, který však byl již ve čtvrtek připraven na střídačce jako druhý brankář. Lze tedy předpokládat, že dnes nastoupí. Několik zápasů se Minnesota musela obejít též bez dvou klíčových slovenských útočníků. Demitra i Gáborík ale ve čtvrtek již hráli a zařídili oba dva góly svého mužstva. Klub si přesto nepřipsal žádné body a trenér si svolal hráče na poradu za zavřenými dveřmi. V útoku dnes nebude Walz a v obraně není jasný start Johnssona.

Calgary se začalo dařit až po prvním nepovedeném týdnu. Od poloviny října k tomu vcelku bohatě využilo podpory svého publika, před nímž hrálo sedm zápasů v řadě. Snad jen prohra v prodloužení s divizním sokem ho může mrzet. Mužstvo táhne vpřed střední generace v čele s kapitánem Iginlou. Veteránům Yellovi, Nolanovi a Conroyovi se naopak v útoku nedaří. Na lepší časy by potřeboval navázat i brankář Kiprusoff. Náhradníkovi sice zatím dopřál mezi tyčemi pobyt pouze na dobu zhruba jedné třetiny, ale Calgary nebylo v minulých sezónách zvyklé dostávat v průměru více než tři branky na utkání. S úspěšností zákroků pod 9O % také dnes nelze v NHL vystačit. Za hosty dnes nenastoupí v útoku Primeau.

Kluby se utkaly před deseti dny v divokém utkání, kde dnes domácímu týmu nestačilo na výhru ani třígólové vedení získané v první třetině. Bookmakeři bwin očekávají, že se dnes Minnesotě zdaří odveta. Na výhru domácího klubu vypsali kurs 2,2 . Hostům se však na ledě divizního soka daří, protože v minulých dvou sezónách odtud odjeli pouze ve dvou případech z osmi bez bodu. Pokud si dnes Calgary odveze dva body za výhru v normální hrací době, stane se tak v kursu 2,55 .

Reklama