Hlavní obsah

Vzpamatují se Nets z drtivé porážky?

Potupnou prohru si včera vytrpěli basketbalisté New Jersey. Na své vlastní palubovce prohráli s Torontem o 37 bodů. Dnes se to pokusí napravit ve Philadelphii, která letos odehraje první zápas před vlastními fanoušky.

Článek

New Jersey mělo ostatně už v úvodním utkání sezony namále. Na svém hřišti přivítali Býky z Chicaga a z výhry se radovali až po prodloužení. Uspět dokázali především díky tradičně silné trojce Kidd-Carter-Jefferson, kte které se přidal i náhradník Antoine Wright s 21 body. Dva dny nato ovšem New Jersey zažilo naprostý propadák. Rozjeté Toronto bylo včera od druhé čtvrtiny lepší prakticky ve všem; nejen, že Raptors domácí ubránili, sami zároveň předváděli vynikající střelbu, především za tři body. "Nehráli jsme dobře," konstatoval po zápase Jefferson, zdaleka nejlepší hráč domácího celku. "Nutno ale uznat, že stříleli velmi dobře," dodal. Vince Carter, který si spolu s Kiddem vybral slabší zápas, byl ještě stručnější: "Bylo to jako rána pěstí," řekl hráč, který poprvé od začátku března nedokázal nastřílet ani deset bodů.

Týmem, proti kterému se mu naposledy povedl podobný "husarský" kousek, byla Philadelphia - tedy mužstvo, na které New Jersey narazí dnes. Tým, který se loni nedokázal vypořádat s odchodem hvězdného Allena Iversona, nezačal letos nejlépe. V prvním utkání narazili Sixers právě na Toronto a i přes závěrečný nápor prohráli 97-106. Přesto nemuseli být úplně zklamaní; často sice ztráceli míč a špatně proměňovali trestné hody, především díky Evansovi ale měli převahu pod košem. Podobně to vypadalo i včera proti Chicagu, ovšem tentokrát už se Philadelphia radovala. Domácí totiž dokázala ubránit a povolit jim střelbu jen s 38% úspěšností a handicap v podobě ztracených míčů dokázala vynahradit drtivou převahou na doskocích. "Už jsem byl vyčerpaný z toho, jak jsem hlídal oba a ještě se pokoušel zakončovat," řekl po utkání Andre Iguodala, který měl na starosti bránění Luola Denga a Bena Gordona. Svůj úkol ale splnil výtečně - kromě 22 bodů si připsal ještě 10 doskoků a šest asistencí a přestože šestkrát míč ztratil, třikrát ho dokázal ukrást a třikrát zablokovat.

Iguodala a jeho spoluhráči se dnes pokusí vítězství zopakovat před vlastním publikem, které uvidí první zápas ve Philadelphii v této sezoně. Bookmakeři jim ovšem příliš nevěří: podle nich je favoritem New Jersey, na které vypsali kurs 1.77. Myslíte si, že včerejší výhra Sixers nebyla náhodná a věříte jim i dnes? Pak si vsaďte na domácí, kurs je 2.10.

Reklama