Hlavní obsah

Pardubice potřebují další domácí body

Eurotip.cz

Česká hokejová extraliga nemá ani v neděli na programu kompletní kolo, protože zápas dvou klubů z popředí tabulky se bude dohrávat za měsíc. Tím třetím, který může ze situace těžit, je Slavia, pokud na svém ledě Znojmu ukáže, že doma góly dávat umí. Západočeské derby uvidí Plzeň, kam míří postupně se horšící Karlovy Vary. Pardubice hostí Litvínov.

Článek

Východočeši nezvládli náročný začátek sezóny, když v první čtvrtině soutěže sehráli doma pouze jedno utkání, v němž stejně nebodovali. Dlouho jim chyběl brankář Lašák, který však již chytá. Pardubický brankář musí krotit své nervy, aby se soustředil a stal se znovu základním kamenem očekávaného pardubického pozvednutí. Domácí to s cestou vzhůru tabulkou nebudou mít lehké. Jsou v ní již určité bodové rozdíly a především se mužstvu nevyhýbají zranění. Pardubice sice uspěly v bojovné repríze jarního finále, ale trenéři měli v pátek takové problémy se složením obrany, že do ní museli stáhnout dnešního oslavence Cetkovského. Start Posmyka, Richtera a Šedy je opět velmi nejistý. V útoku se přidaly problémy Hlinky a nově též Tvrdíka. Doktor pardubického klubu dnes bude mít velmi náročný den pro rozhodování.

Litvínov dlouho v první čtvrtině soutěže těžil z výtečných výsledků na vlastním ledě. První body doma ztratil až v souboji před televizními obrazovkami právě s dnešním sokem. Následně přišla i domácí prohra v normální hrací době, ale přesto i v první odvetné části ročníku ukazuje, kde je jeho síla. Ze tří domácích zápasů získal osm bodů, zatímco ve dvou venkovních prohrál a domů si odvezl pouze bod. Severočeši se venku lepší postupně alespoň v obraně. V jejich třech poslední venkovních zápasech padlo vždy celkově málo gólů a vesměs skončily těsným skóre. Minulou neděli Litvínov dokonce venku dvakrát vedl. Nyní již tedy zbývá pouze získat víru v sebe sama, že lze i těsný náskok udržet a proměnit jej ve výhru. Pokusit by se o to dnes měl kompletní kádr, který může trenér doplnit již i uzdraveným Trávníčkem.

Jedná se o zápas týmu, který je na dně tabulky redukované na domácí utkání, s klubem, který uzavírá pořadí tabulky redukované na venkovní zápasy. Bookmakeři bwin ovšem favorizují vysoce domácí celek. Pardubice by v případě další výhry v rozšířené hale mohly dostat v tabulce před reprezentační pauzou alespoň do první desítky. Pomoci jim k tomu může zisk tří bodů v kursu 1,45 . Hosté venku zatím ani jednou nevyhráli a na ledě dnešního soka se jim nijak nedaří, protože zde vyhráli od roku 2000 pouhé dva z patnácti zápasů. Pokud se jim podaří zvítězit dnes v normální hrací době, stane se tak v kursu 5,0 .

Reklama