Hlavní obsah

Nadal má Nalbandianovi co vracet

Eurotip.cz

Do neuvěřitelné fazony se těsně před koncem sezony dostal argentinský tenista David Nalbandian. Před dvěma týdny dokonce v Madridu dokázal porazit tři nejlepší hráče světa. Mezi nimi i Španěla Nadala, se kterým se dnes znovu utká ve finále v Paříži.

Článek

Jak málo přitom stačilo, aby všechno bylo jinak. Nalbandian, který hrál ve finále turnaje ATP naposledy loni na jaře, totiž ve druhém kole v Madridu prohrával s Tomášem Berdychem už 4-6 0-4 a byl velmi blízko vyřazení. Argentinec se ale dokázal zvednout a po výhře v tie-breaku ve třetí sadě postoupil dál. Pak už byl k nezastavení: ve dvou setech vyřadil Del Potra, světovou dvojku Nadala a světovou trojku Djokoviče a ve finále si poradil dokonce i s Rogerem Federerem, kterého porazil 1-6 6-3 6-3. V Basileji si poté v dalším týdnu vybral slabší chvilku s domácím Wawrinkou a po prohře 5-7 2-6 v prvním kole si s ním zhoršil bilanci na 2-4. Týden času ale zjevně dobře využil, protože v Paříži je zatím opět k nezastavení. Po dvousetových výhrách nad Španěly Almagrem a Moyou se znovu utkal Rogerem Federerem a tentokrát ho porazil dokonce ve dvou sadách. Čtvrtfinále s Davidem Ferrerem bylo vyrovnanější, znovu ji ale zvládl lépe Nalbandian, který zvítězil 7-6 6-7 a 6-2 a v semifinále si poradil s domácí hvězdou Gasquetem, kterého vyprovodil z kurtu 6-2 6-4.

"Cítím se skvěle a hraju dobře," řekl po utkání Argentinec. Gasquet začal ve druhém setu víc tlačit, ale odehrál jsem velmi dobrý zápas. Je to výborný hráč, ale když už věděl, že bude hrát na Masters Cupu, možná si trochu odpočal," dodal. Na Turnaj mistrů v Šanghaji se Gasquet dostal Rafaelu Nadalovi. Ten totiž těsně předtím v semifinále vyřadil Kypřana Baghdatise, který by v případě výhry postoupil. Výhra 4-6 6-6 6-3 byla Nadalova první v Paříži, při které mu soupeř sebral set. Předtím nedal Španěl šanci Italu Volandrimu, Wawrinkovi a dokonce ani Rusovi Južnému, který se dostal do slušné formy.

Před dvěma týdny byl jasným papírovým favoritem v zápase Nadal-Nalbandian Španěl. Prohra 1-2 2-6 a současná fantastická forma Nalbandiana ho ale staví do nezvyklé role mírného kursového outsidera, na kterého společnost bwin vypsala 1.85. Myslíte si, že Nalbandian své vítězné tažení dokončí a Nadala znovu porazí? Pak si vsaďte na něj, kurs je 1.75.

Reklama