Hlavní obsah

Tři veteráni míří do Toronta

Eurotip.cz

Své vysoké ambice potvrdili v úvodním utkání nové sezony basketbalisté Bostonu. Tým, ve kterém má vedle Paula Pierce zářit ještě Kevin Garnett a Ray Allen, deklasoval Washington 103-83 a druhou výhru se pokusí urvat dnes v Torontu.

Foto: ČTK

Paul Pierce z Bostonu (vpravo) při střelbě v úterním utkání se Seattlem. Hráč Celtics řádil i v dnešním souboji s Portlandem.

Článek

Co se stalo s se šestnáctinásobným šampionem NBA, které loni skončilo předposlední s bilancí 24-58? Vedení klubu vyslyšelo prosby Paula Pierce, který sám nedokázal pozvednout tým ze dna Východní konference. Pierce chtěl spoluhráče, s nimiž by mohl pomýšlet nejen na playoff, ale i na titul. A dostal je. Z Minnesoty do Bostonu zamířil podobně nešťastný Kevin Garnett, jehož Timberwolves na tom byli podobně jako Celtics, a ze Seattlu přišel další třicátník Ray Allen. Tři hvězdy ze tří klubů, které loni patřily mezi pět nejhorších, se už během přípravných zápasů dokázali skvěle sehrát a v prvním utkání sezony jen dokázali svou sílu. Odnesl to Washington, který na palubovce Bostonu prohrál 83-103. "Těžko bych si mohl přát někoho lepšího," řekl po utkání Paul Pierce, autor 28 bodů. Zároveň pochválil hvězdu utkání Kevina Garnetta, který si vedle 22 bodů připsal skvělých 20 doskoků.

Utkání - navíc domácí - s matným Washingtonem ale neprověřilo kvality Celtics úplně. Dnes čeká hráče trenéra Riverse určitě lepší soupeř. Toronto s pěti cizinci v sestavě už loni mělo vůbec nejlepší bilanci na domácí palubovce ve Východní konferenci. V letošní přípravě Raptors prokázali, že letos nebudou o nic horší a v nové sezoně už začali naplno zářit. V prvním utkání porazili doma Philadelphii 106-97. Ke druhému utkání zamířili do New Jersey, které naprosto deklasovali; od druhé čtvrtiny byl na palubovce jediný tým a i díky vynikajícímu výkonu hráčů z lavičky Toronto zvítězilo 106-69. "Hráli jsme dobře," konstatoval po utkání kouč Raptors Sam Mitchel. "Ani jsem během zápasu netušil, jaké je skóre. Bylo to dobré vítězství, ale byl to teprve druhý zápas a zbývá jich ještě 80," dodal.

I v tom třetím je ale jeho tým podle bookmakerů favoritem, společnost bwin totiž vypsala na domácí Toronto kurs 1.73. Myslíte si, že Boston jako první dokáže Raptors porazit? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 2.15.

Reklama