Hlavní obsah

Dočká se Levante první výhry?

Tristní bilanci jediné remízy a devíti porážek má na svém kontě španělský klub Levante. Suverénně nejhorší tým nejvyšší soutěže si může připsat první vítězství v utkání s nováčkem v první lize, Almerií.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Být fanouškem Levante je letos těžký úděl. Trenér Abel Resino sice loni dokázal tým dostat z pásma sestupu, letošní sezona se ale nedá nazvat jinak než katastrofou. Jediným světlým bodem - dá-li se to tak nazvat - byla pro Levante domácí remíza 0:0 s Murcií. Byl to jeden ze sedmi zápasů, ve kterých poslední tým tabulky nedokázal dát gól. Od té doby Levante už jenom prohrává, což stálo kouče Resina křeslo. Ani pod novým trenérem Giannim De Biasim se ale mužstvu nedaří. "V první půlce jsme udělali jedinou chybu a zaplatili jsme za ni gólem. Ve druhém už jsme měli balón častěji u nohou a na konci jsme měli několik šancí vyrovnat. I přes porážkou jsme na správné cestě," řekl po domácí porážce 0:1 s Atletikem Madrid De Biasi. Byl to třetí zápas v řadě, v němž Levante neskórovalo a tento týden ve středu si klub černou sérii protáhl po prohře 0:3 na hřišti Villarealu. Kouč přesto zůstává optimistický. "Mé první tři zápasy jsme odehráli proti špičkovým týmům a přestože jsme měli pár dobrých momentů, nedokázali jsme jim konkurovat. Teď už jsme ve velmi kritické situaci a v neděli musíme vyhrát," prohlásil De Biasi. Tomu sice bude stále chybět obránce Castedo, vrací se mu ale uzdravený útočník Rigano.

Levante se naposledy utkalo s Almerií před dvěma lety. Levante se tehdy dokázalo dostat ze druhé ligy do Primera Division, zatímco Almeria si musela na postup počkat. Loni se jí to konečně podařilo a zdá se, že by se letos mohla v nejvyšší soutěži udržet. V tabulce se s jedenácti body drží na 13. místě, ovšem na předposlední místo má náskok jen tři body, takže se tím rozhodně nemůže nechat ukolébat. Kupodivu se Almerii daří především na hřištích soupeřů. Doma uspěla až před dvěma týdny, když porazila Osasunu 2:0; s Mallorcou jen remizovala a další tři zápasy prohrála. Venku ale dokázala hned v prvním utkání zaskočit La Corunu a porazit jí na jejím hřišti 3:0. Po porážce v Madridu od Realu znovu bodovala naplno, tentokrát na stadionu týmu Murcia a po remíze v Bilbau podle očekávání podlehla v Barceloně Kataláncům 0:2. I přes domácí porážku 0:1 se Zaragozou vstupuje Almeria do dnešního zápasu pod mnohem menším tlakem, než Levante. Trenér hostů Unai Emery ale dobře ví, jak těžké utkání jeho svěřence čeká. "Ten zápas bude extrémně náročný, o tom ani trochu nepochybuji. Očekávám, že Levante bude hrát lépe než dosud. Můžeme pro ně být záchytným bodem, pokud nás porazí, může je to konečně nastartovat," varuje Emery. "Levante jsou sice na spodku tabulky, ale pořád je to tým Primera Division s výbornými hráči, kteří jsou připraveni dostat se ze sestupového pásma," dodal kouč, který bude moci znovu počítat s Acasietem a Lopezem, jemuž ale také bude zřejmě chybět záložník Cabrera.

Dosavadní výkony Levante pasují do role favorita hostující Almerii, na kterou společnost bwin vypsala kurs 2.35. Myslíte si, že Levante dokáže před svými diváky uhrát alespoň remízu? Pak si vsaďte na neprohru domácích, kurs na ni je 1.48.

Reklama