Hlavní obsah

Jablonec uvidí tradiční derby s Libercem

Dvanácté kolo Gambrinus ligy dnes zakončí severočeské derby. Jablonec i Liberec mají aktuálně v tabulce shodně po deseti bodech, nové trenéry a stoupající formu, což mohou dnes potvrdit na Střelnici.

Článek

Jablonec do letošní sezony vstupoval s vidinou velkého úspěchu, i když na lavičku posadil nezkušeného Luboše Kozla. Tento tah se však Severočechům moc nevyplatil, když především ofenzíva hořela. Jak už to tak bývá, přišla trenérská změna a na lavičku Jablonce se posadil František Komňacký. Zdá se, že mužstvu tento tah prospěl, jelikož nejdříve uhrálo remízu 1:1 s Baníkem Ostrava a před týdnem dokonce vyhrálo ve Zlíně.

Dnes čeká Jablonecké prestižní derby s Libercem, ve kterém nikdy nechybí velké emoce. „Musíme více ohrožovat branku a zapracovat také na útočné fázi a zrychlení přechodu do ofenzivy. Od toho, jak se nám to povede, se bude odvíjet zápas s Libercem. My jsme domácí, proto chceme hrát aktivně a dokázat, že naše současné postavení neodpovídá tomu, kam patříme,“ myslí si trenér Komňacký, který dnes bude postrádat zraněné Vošahlíka a Lacigu.

Jako by Liberec kopíroval jablonecké počínání; špatné výsledky vyvrcholili odvoláním trenéra Michala Zacha a pod novým trenérem Ladislavem Škorpilem se Slovanu daří. Kouč, který před čtyřmi lety slavil s Libercem mistrovský titul, dovedl svůj celek k překvapivému vítězství v Mladé Boleslavi a cenné remíze s pražskou Slávií.

Dnešní zápas bude prestižní i z pohledu Luboše Kozla, který po neúspěšném angažmá v Jablonci, vzal za vděk pozici asistenta trenéra u Liberce a o svých bývalých svěřencích rozhodně obsáhle poreferoval. „Máme dokonalý přehled o jabloneckých hráčích, ale to samo o sobě výsledek nezaručí. Je to vytváření jakýchsi předpokladů, záleží, jak to hráči vstřebají,“ říká zkušený Škorpil, jenž dnes nemůže opět počítat s Holeňákem, Dejmkem a Bejblem,

Podle bookmakerů je dnešní derby zcela nečitelné, když si na všechny domácí, hosty i remízu můžete vsadit se shodným kursem 2.70. Využít samozřejmě můžete i live sázek, která vám rovněž nabídne společnost bwin.

Reklama