Hlavní obsah

Slovan Bratislava narazí v derby na Artmedii

Slovenská Corgoň liga má dnes na programu netradiční pondělní dohrávku a zároveň prestižní šlágr. Do 15. kola prozatím nezasáhly bratislavské celky Slovanu a Artmedie, které dnes změří síly ve vzájemném duelu.

Foto: čtk

Luboš Reiter z Artmedie (vpravo)

Článek

Slovan už několik let nedosahuje kvalit, aby mohl pomýšlet na čelní příčky slovenské nejvyšší fotbalové soutěže, když před čtyřmi lety dokonce spadl do druhé ligy. Mezi elitu se však loni vrátil a konečná sedmá příčka nebyla špatným výsledkem. Letos podávají svěřenci Borise Kitky dosti podobné výkony, což je momentálně drží na osmé příčce tabulky.

Dnes ale nepůjde pouze o body, ale také o prestiž, kterou tradičně úspěchy v derby přináší. Slovan bude mít výhodu domácího prostředí, čehož chce zajisté využít. „Derby nemá favorita. Pokud Artmedia přijede sebevědomá, určitě také s respektem - hraje totiž na našem stadionu. Recept? Ten je „jednoduchý" - je třeba dávat góly. Poněvadž aktuálně nám to jde hůře než jindy,“ konstatoval Ján Mucha, brankář Slovanu.

„Samozřejmě, že derby má speciální příchuť a především zápasy s Artmedií jsou pověstné svou vynikající atmosférou. Slovan se vždy uměl semknout, když to potřeboval. Věřím, že i hráči hodí všechny dosavadní problémy za hlavu a v pondělí ukáží celému Slovensku v přímém přenose, že fotbal hrát umí a že budou bojovat jako lvy,“ uvedl na oficiálních stránkách klubu prezident Slovanu L. Čermák.

Jeho klub však dnes nečeká vůbec lehký soupeř. Artmedia poslední sezony patří bezesporu k elitě slovenského fotbalu, což už prokázala i na evropské půdě. V domácí ligové soutěži je v tuto chvíli druhá, čtyři body za vedoucí Žilinou, ale právě dnešním zápasem k dobru. Ve středu si Petržalka s chutí zastřílela v poháru, když porazila celek FK Rača 7:0. Tento výsledek jistě dodal svěřencům trenéra Štefana Horného další sebevědomí, které dnes jistě budou potřebovat.

I když se utkání hraje na Tehelném poli, kde má sídlo Slovan, favoritem je Artmedia, na jejíž vítězství byl bookmakery bwin vypsán kurs 1.80. Na remízu si u světové jedničky můžete vsadit s kursem 3.25, věříte-li ve tříbodový zisk domácího Slovanu, pak si vsaďte s kursem 4.00 rovné.

Reklama