Hlavní obsah

Dočká se prvního vítězství Sacramento, nebo Seattle?

K souboji dvou týmů bez jediné výhry se schyluje v Sacramentu. Domácí Králové doplatili na své oslabení a na těžký los a stejně špatně je na tom i Seattle. Dnes černá série jednoho ze soupeřů skončí. Otázka zní: kterého?

Článek

Nový trenér Sacramenta Reggie Theus si jen těžko mohl do svého začátku vybrat více smůly. Tým, kterému se loni vůbec nedařilo, totiž hned v úvodu nového ročníku oslabila absence bouřliváka Rona Artesta, který si musí odsedět sedm zápasů jen jako divák, a těsně před startem sezony zdrtila fanoušky Kings zpráva o zranění rozehrávače Mikea Bibbyho - ten si po operaci palce nezahraje dva měsíce. S nově poskládanou sestavou Sacramento určitě nepatří mezi špičku NBA, i tak ovšem chtěli Králové dokázat, že dokáží svým soupeřům konkurovat. Ovšem krutý los zápasů byl proti. Všechna tři první utkání odehráli Kings na hřištích soupeřů, a to ne ledasjakých: nejprve se představili na palubovce New Orleans, které konečně s kompletním týmem zahájilo novou sezonu fantasticky, poté Sacramento čekalo utkání proti šampionům ze San Antonia a poslední zápas odehráli Theusovi svěřenci v Dallasu. Kevin Martin s 26 body sice znovu zazářil a na Bibbyho postu se dařilo Salmonsovi, Sacramento ale i potřetí prohrálo. "Máme moc úzký kádr," mohl po utkání jen konstatovat zklamaný kouč. "Je to velmi frustrující, být takhle oslabeni. Nedá se ale nic dělat, musíme se s tím nějak vyrovnat," dodal Reggie Theus.

Dnes se Sacramento poprvé představí před vlastními fanoušky a hned bude mít proti sobě soupeře, kterého může reálně porazit. Seattle je sice prakticky kompletní, ale po odchodu dvou vynikajících hráčů. Ray Allen před sezonou zamířil do Bostonu a Rashard Lewis do Orlanda. Bez dvou zkušených tahounů vložili Supersonics svou naději do Kevina Duranta, dvojky letošního draftu. Ten si zatím vede velmi dobře, s 23 body na zápas je lídrem Seattlu a zdá se, že management klubu při draftu sáhl po správném hráči. Ani on ale nezabránil třem prohrám, se kterými Supersonics vstoupili do letošního kolotoče zápasů. Hráči trenéra Carlesina nejprve tahali za kratší konec v přestřelce v Denveru, která skončila vítězstvím domácích 120-103. V premiérovém domácím utkání měli znovu těžkého soupeře, Phoenix, který se radoval z výhry 106-99. A nakonec Seattle nezvládl ani zápas v Los Angeles proti místním Clippers. Supersonics se sice tři čtvrtiny drželi a byli domácím vyrovnaným soupeřem, v posledním dějství ale zkušenější tým Clippers nastřílel 37 bodů a dotáhl utkání do vítězného konce. "Lepšíme se, ale lepšit se a vítězit jsou dvě různé věci," řekl po utkání kouč Carlesimo. "Musíme se naučit hrát celých 48 minut a potřebujeme dokázat zvládnout i konce zápasů - což se zatím nestalo."

V duelu dvou týmů toužících po výhře věří bookmakeři o něco více domácímu Sacramentu, na které vypsali kurs 1.67. Myslíte si, že Seattle využije oslabení Králů a připíše si první vítězství? Pak si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.25.

Reklama