Hlavní obsah

Turnaj mistryň otevře světová jednička

Tenisová sezona je v samém finiši a jak už se stalo zvykem, zakončují ji Turnaje mistrů. Ženské osazenstvo bojuje o poslední titul sezony tradičně v Madridu a podle mnohých je už vítězka předem známa.

Článek

Justine Heninová hraje v posledních měsících fantastický tenis a bezesporu je favoritkou všech favoritek. Do turnaje nevstupuje nejen jako obhájkyně loňského prvenství, ale také jako držitelka devíti letošních titulů, když dva z nich vybojovala na grandslamech. „Samozřejmě, že deset titulů je víc než devět,“ konstatovala královna ženského tenisu, která by si desátým titulem vylepšila svůj dosavadní rekord.

Jedno je však jasné, narozdíl od loňska nemusí letos v Madridu bojovat o post světové jedničky, ten má už stoprocentně jistý. Přesto očekává velmi těžký turnaj. „Určitě to bude nejtěžší turnaj sezony, vždyť je zde osm nejlepších hráček světa,“ uvedla Heninová, jenž si bude jistě chtít prodloužit i svou šňůru bez porážky, která momentálně činí 20 zápasů, naposledy prohrála na Wimbledonu s Marion Bartoliovou.

Jako první se na současnou královnu ženského tenisu pokusí vyzrát Anna Čakvetadzeová, která se na Turnaji mistryň objeví vůbec poprvé. Mladá Ruska měla letos velmi dobrou sezonu a svou účast mezi nejlepší osmičkou si jistě zasloužila. Zvítězit se jí dokonce povedlo hned na čtyřech podnicích okruhu WTA - přemožitelku nenašla v Hobartu, 's-Hertogenbosch, Cincinnati a Stanfordu.

Na Justine Heninovou však nemá zrovna nejlepší vzpomínky. S Belgičankou se totiž doposud utkala dvakrát a v obou případech prohrála po setech 6-2 a 6-3. Dnes tyto výsledky ale nic neznamenají, hraje se od nuly a rodačka z Moskvy jistě může překvapit.

Myslíte si, že dnes Heninová potvrdí svou dlouhodobou neporazitelnost? Pak využijte sázky na Belgičanku, kterou bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.02. Anna Čakvetadzeová letos patří ke špičce ženského tenisu a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Rusku vsadíte s kursem 7.60. K utkání budou stejnou společností nabízeny i live sázky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články