Hlavní obsah

Chelsea se už dnes může radovat z postupu

Fotbalová Liga mistrů má dnes na programu první část zápasů čtvrtého kola. Do Gelsenkirchenu přijede londýnská Chelsea, která se v případě vítězství nad zdejším Schalke 04 a zároveň příznivého výsledku v druhém utkání skupiny probojuje do osmifinále.

Článek

Schalke 04 letos navazuje na svou tradiční hru s kvalitní defenzívou, ale v útoku to není žádná sláva. Svěřenci Mirko Slomky doposud prohráli v bundeslize sice jen dvakrát, avšak v kolonce pro počet vítězství svítí u Schalke číslo 4, což není kdoví jaký úspěch. O nic lépe si mužstvo z Gelsenkirchenu nevede v Lize mistrů, kde podlehlo Valencii a Chelsea, tříbodový zisk si připsalo pouze s Trondheimem.

Dnes tak mají Royal Blues co napravovat, jelikož by se jistě ještě chtěli poprat o postup mezi nejlepší šestnáctku. „Víme, že případné vítězství by nás mohlo rapidně zvednout,“ říká před zápasem s Chelsea Gerald Asamoah. „Přinejmenším chceme získat bod, ale rozhodně chceme vyhrát,“ dodal útočník Schalke, jehož start je nejistý. Stoprocentně mimo hru jsou však Kevin Kuranyi a Christian Pander, což jsou pro mužstvo, které už čtyři zápasy nevyhrálo, velké ztráty.

V opačném gardu si nyní vede Chelsea. Jako by její trápení odešlo s trenérem José Mourinhem a pod vedením Avrama Granta se Blues daří. V Premier league se tak začali dotahovat na vedoucí duo Arsenal - Manchester United, když aktuální tříbodová ztráta není jistě nic nehratelného. I v Lize mistrů se Londýňané zvedli; po remíze s Rosenborgem vyhráli ve Valencii a také před 14 dny na Stamford Bridge právě se Schalke.

Dnes si tak dokonce mohou už zajistit vstupenku pro osmifinále, i když to není moc reálné. Chelsea by totiž musela ve Veltins aréně zvítězit a zároveň Trondheim vyhrát ve Valencii, což by byl opravdu velký šok. „Před několika týdny to bylo po výměně trenérů složité, ale teď je celý klub úplně nakažený sebevědomím. Povedla se nám skvělá šňůra, všichni jsou o moc šťastnější a všechno se zlepšuje,“ řekl záložník Frank Lampard. V dnešním zápase bude Chelsea postrádat trojici John Terry, Paulo Ferreira a Michael Ballack.

Utkání má podle bookmakerů společnosti bwin favorita v mužstvu hostí, na jehož vítězství si můžete vsadit s kursem 1.95. Remíza je oceněna hodnotou 3.25 a na výhru domácích nabízí stejná společnost kurs 3.55. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u bwin.

Reklama