Hlavní obsah

Liverpool má nůž na krku

Eurotip.cz

Loňský finalista Ligy mistrů Liverpool je v letošním ročníku na pokraji vyřazení. Během tří kol totiž vybojoval pouhý bod a neporazí-li dnes Besiktas, pak budou jeho šance na postup do osmifinále minimální.

Článek

Reds vstupovali do letošní sezony s těmi nejvyššími ambicemi i proto, že jejich silný kádr je rovněž velice široký. Premier league rozjeli na výbornou, ale krátce na to se zadrhli a momentálně tak jsou až sedmí. Rozhodně lépe se jim nevede ani v pohárové Evropě, jak už bylo zmíněno, v prvních třech utkáních základní části získali pouhý bod za remízu s Portem. Skupina A se navíc nezdá na první pohled nějak obtížná - Marseille jsou aktuálně předposlední v Ligue 1 a Besiktas jakožto turecký klub nemá takovou kvalitu.

Nic ale není stále rozhodnuto a není tedy vyloučeno, že se Liverpool zvedne a postoupí mezi nejlepší šestnáctku letošního ročníku milionářské soutěže. „Jestli jsem současnou situací překvapen? Nejsem. Jak v Lize mistrů uděláte chyby, máte potíže. Musíme si věřit a konečně vyhrát,“ konstatoval liverpoolský manažer Rafael Benítez. „Už jsme byli mnohokrát v těžké situaci, ale pokaždé jsme to zvládli,“ věří Steven Gerard, který dnes bude postrádat zraněné spoluhráče Torrese a Alonsa.

O pokračování liverpoolské krize se dnes jistě pokusí Besiktas Istanbul, který je momentálně čtvrtým celkem turecké nejvyšší fotbalové soutěže, což se nedá považovat za kdoví jaký úspěch. V negativech se donedávna neslo i účinkování Černých orlů v Lize mistrů, když postupně podlehli Marseille i Portu. Před 14 dny však vykřesali jiskřičku naděje, jelikož doma dokázali porazit právě svého dnešního soupeře. Výsledek to byl překvapivý i z toho pohledu, že v kádru úřadujícího tureckého vicemistra nefigurují moc výrazná jména.

Dnes by Besiktas jistě chtěl na tento výsledek navázat a držet si tak stále naději na postup do osmifinále, což by byl pro tento klub bezesporu velmi dobrý výsledek. Horkokrevní Turci si jistě budou chtít i spravit chuť po víkendu, kdy prohráli v derby na hřišti Fenerbahce 1:2. Na Anfield Road se představí v kompletním složení až na zraněného obránce Gokhana Zana.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního utkání jednoznačně domácí, na které vypsali kurs 1.20. Remízu ocenili hodnotou 5.50. Jestliže věříte v překvapení, kterým by jistě bylo vítězství Besiktase, pak využijte kursu 11.50.

Reklama