Hlavní obsah

Stuttgart může přijít o poslední naději

Eurotip.cz

Bez jediného bodu zůstávají v Lize mistrů fotbalisté Stuttgartu. Šance na postup ze skupiny už jsou jen teoretické i o ty ale mohou přijít, pokud dnes nezvítězí v Lyonu.

Článek

Ani situace Lyonu není zrovna růžová. Úřadující francouzský mistr je sice v domácí lize na obvyklém prvním místě, ovšem v Lize mistrů je to s ním nahnuté. Komplikace nastaly 2. října, když francouzský tým na svém hřišti přivítal Glasgow Rangers. Zatímco Rangers už měli tři body za výhru nad Stuttgartem, Lyon - nikterak překvapivě - prohrál na hřišti Barcelony a proti Skotům se od něj čekaly první tři body. Zápas ale pro Lyon dopadl katastrofálně; Skotové udeřili už v prvním poločase a ve druhém dějství ještě dvakrát a přestože je Lyon zasypal 24 střelami, tři góly ze tří střel na branku znamenaly vítězství 3:0 pro hosty. Lyon ovšem tato porážka vůbec nepoznamenala, naopak. Hráči trenéra Alaina Perrina od té doby vyhráli šest zápasů v řadě, ten nejdůležitější před dvěma týdny na hřišti Stuttgartu. Fabio Santos a Benzema svými góly udrželi šance Lyonu na postup při životě, nyní to ovšem francouzský tým musí potvrdit také v domácí odvetě se stejným soupeřem. "Je naprosto nezbytné, abychom ve středu uhráli všechny body, když jsme v prvním domácím zápase prohráli," řekl před utkáním útočník Kader Keita. Ten dnes zřejmě bude sedět jen na lavici náhradníků poté, co se uzdravil Ben Arfa. Mimo hru je Milan Baroš a zřejmě i záložník Toulalan a obránce Patrick Muller.

Také Stuttgart má ještě možnost postoupit, muselo by se ale sejít hodně okolností, aby se to stalo skutečností. Němci dnes především musí zvítězit, jinak se i ty nejtroufalejší sny rozplynou. A porazit Lyon na jeho půdě se zdá jako příliš velké sousto pro tým, který je letos v takových problémech. V bundeslize je Stuttgart až na devátém místě, přičemž už na čtvrtý Karlsruher ztrácí mužstvo trenéra Armina Veha sedm bodů. Hlavním důvodem jsou zápasy na cizích hřištích; Stuttgart hrál letos venku šestkrát, v prvních pěti utkáních prohrál a až o víkendu si dokázal přivézt tři body z Norimberka. V Lize mistrů se mu ale nedaří ani doma. V Glasgowě Stuttgart dokonce vedl, domácí ovšem dokázali zápas otočit a zvítězit 2:1. Před svými diváky potom Vehovi svěřenci nezvládli souboj s Barcelonou, se kterou prohráli 0:2, a stejným skóre skončil i jejich duel s Lyonem. Nyní se ovšem zdá, že forma Němců stoupá: výhrou v Norimberku totiž Stuttgart navázal na domácí vítězství 1:0 nad Leverkusenem a v této sezoně tak Vehův tým poprvé zvítězil ve dvou utkáních po sobě. V boji o třetí výhru v řadě dnes budou Vehovi chybět záložník Hilbert a obránce Boka, oba kvůli zranění.

Lyon je na svém hřišti jen těžko k poražení, podle očekávání je tak papírovým favoritem s kursem 1.45. Myslíte si, že Stuttgart potvrdí rostoucí formu a Lyonu sebere body? Pak si vsaďte na neprohru hostů v kursu 2.41. A jestli se nemůžete rozhodnout, počkejte si do úvodního hvizdu a potom teprve začněte sázet live!

Reklama