Hlavní obsah

Sobotní GL: moravské a severočeské derby

Sobotní program Gambrinus ligy nabídne dva derby zápasy - v tom moravském Baník Ostrava hostí Brno, na severu Čech do Liberce přijede Most. V dalších duelech do Olomouce přijede Jablonec a Zlín přivítá Kladno.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Fanoušci Baníku Ostrava se chystají na své rivaly z Brna

Článek

Sigma Olomouc - FK Jablonec  (sobota 15:00)

Andrův stadion uvidí souboj mezi domácí Olomoucí a čtrnáctým Jabloncem. Hanáci si kromě plného bodového zisku budou také chtít spravit střeleckou chuť. Hosté pod vedením nového trenéra Františka Komňackého poprvé klopýtli, stalo se tak v uplynulém kole, kdy doma podlehli Liberci 1:2. Na Hanou odcestují s cílem navázat na velmi dobré výsledky z předchozích utkání.

"Po utkáních v Plzni a na Žižkově jsme si museli ujasnit některé věci, ale v žádném případě ty prohry nebereme dramaticky," řekl kouč osmého celku tabulky Martin Pulpit. Ten bude postrádat na soupisce zraněnou pětici hráčů Rýdel, Onofrej, Janotka, Kazár a Hartig, distancovaného Krejčího a nejistý je start nad Melinhem.

Jablonci se příchodem trenéra Komňackého začalo dařit. Na úvod jeho výběr remizoval s Baníkem, nečekaně vyhrál ve Zlíně a až ve třetím zápase se Severočeši pod vedením nového kouče dočkali kapitulace, která se udála před vlastním domácím publikem s Libercem. Nyní je čeká hanácký klub. "Chceme v Olomouci odčinit domácí porážku. Musíme ustát domácí nástup a hrozit z protiútoků," řekl jablonecký trenér, jenž se v sobotním duelu bude muset obejít bez nemocného Rilkeho a rekonvalescentů Lacigy a Vošahlíka.

Sigma Olomouc

Drobisz - Jindřišek, Šuškavčevič, Škerle, Randa - Bajer, Rossi, Kaščák (Melinho), Lukšík - Hubník, Schulmeister

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:

Špit - Zábojník, Homola, Fukal, Flachbart - Baranek, Loučka, Klapka, Hloušek - Zelenka, Svátek

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.45

Tip EuroFotbal.cz: 0

Slovan Liberec - Siad Most

Trenér Škorpil se do Liberce vrátil stylově, ve třech zápasech získal sedm bodů a Slovan již není na sestupových příčkách. Ke vzestupu formy může dopomoci sobotní utkání s posledním Mostem, který má po celou sezónu problémy s defenzívou. Domácím se po nevydařeném startu začíná dařit v útoku. Nejlepší střelec Nezmar skóroval čtyřikrát, Blažek v necelých dvou zápasech dvakrát. Právě start Nezmara je však kvůli zranění ohrožen, určitě nenastoupí Dejmek.

Most v zápase proti Spartě vůbec nedokázal, že si chválu za atraktivní hru zaslouží. Šéf týmu, Petr Kabíček, tak věří, že se tým vrátí ke své hře a konečně začne vyhrávat: "Když se podívám na zápas se Spartou, musel bych se jít oběsit. Ale to není tvář našeho týmu, ta je jiná!" Liberci se doma moc nedaří, zatím si připsal jediné vítězství. Most je na tom venku ještě hůř. Patří do trojice týmů, která si tři body z cizího hřiště ještě nepřivezla. Mostu chybí zranění Philipakos a Boutasgount, nejistý je start hned čtveřice hráčů - Trubily, Andreie, Štípka a také kapitána Procházky, jenž laboruje se svalovým zraněním.

Slovan Liberec

Zlámal - Šinglár, Košťál, Petrouš, Janů - Frejlach, Bílek, Hodúr, Papoušek - Blažek, Nezmar

Siad Most - pravděpodobná sestava:

Svoboda - Prášil, Johana, Hainault, Škoda - Bogdanov, Schut, Pilař, Oboya - Toleski, Holenda

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.75 - 6.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Baník Ostrava - 1. FC Brno

V třináctém ligovém kole se uskuteční prestižní utkání mezi trápícím se Baníkem a rozjetým Brnem. Ostravané, v tabulce jim patří čtvrtá pozice, budou chtít odčinit jasnou prohru z Českých Budějovic, zatímco hosté jedou na Bazaly potvrdit kvalitní výkony z posledních zápasů.

Rychle zapomenout budou chtít hráči Baníku na nepovedený zápas s Českými Budějovicemi, když již po 23 minutách prohrávali 0:3. V posledních čtyřech zápasech získali pouhé čtyři body a naposledy se radovali z vítězství v pátém kole! Tuto nepříznivou bilanci budou chtít napravit v sobotním atraktivním duelu proti Brnu. "Chceme hrát s daleko větším zaujetím než v Budějovicích. Tam mi líto fanoušků, kteří tým tak skvěle povzbuzovali, ale bylo mi smutno i za ty, co na výsledek čekali doma," prohlásil kouč Baníku Karel Večeřa, jenž nebude moci počítat do sestavy s marody Tesaříkem, Lukešem, Bolfem a Tomašákem.

Zato tým Brna, který momentálně figuruje na pátém místě, prožívá slušnou sérii z posledních zápasů. Po neúspěšném startu do nového ligového ročníku se Moravané zvedají. Skvělou formu budou chtít potvrdit í na Bazalech. "Baník má skvělé mužstvo a k úspěchu vede dobrá práce v defenzivě, protože soupeř je hodně útočně laděn," řekl trenér hostí Petr Uličný, který bude moci do hry poslat téměř kompletní sestavu. Chybět bude pouze zraněný Živný.

Baník Ostrava

Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Tchuř - Rajtoral, Marek, Otepka, Mičola - Svěrkoš, Zeher.

1. FC Brno - pravděpodobná sestava:

Lejsal - Kuncl, Trousil, Pavlík, Siegl - Kalouda, Holek, Polách, Střeštík - T. Došek, A. Besta.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.15 - 3.95

Tip EuroFotbal.cz: 0

Tescoma Zlín - SK Kladno

Zlín přivítá na svém stadionu Letná fotbalisty z Kladna. Domácí celek bude chtít potvrdit překvapivou výhru z Mladé Boleslavi, hosté jedou na Valašsko s cílem konečně bodovat, poslední dva zápasy vyšli úplně naprázdno.

Kdo by čekal, že fotbalová Tescoma se probudí od slávistického výprasku právě v Mladé Boleslavi, účastníka Poháru UEFA. Zlínští hráči budou chtít dokázat návrat staré dobré formy. "Předpokládám, že Kladno přijede s podobnou taktikou jako Jablonec. Určitě se nikam nepožene a na nás bude, abychom jej dostali pod tlak. Na rozdíl od předchozích duelů však musíme přidat na agresivitě v obou šestnáctkách, kde se zápasy rozhodují," řekl zlínský útočník Vladimír Malár. Hoftychův výběr by rád přezimoval v tabulce s dvaceti body, ke splnění tohoto cíle zbývají čtyři body, které mohou získat v následujících čtyřech zápasech. Jubilejní dvoustý ligový start si odbude brankář Vít Baranek. Domácí lavička bude postrádat pouze distancovaného Pennera.

Kladno jede na Moravu napravit si dojem po prohraném domácím zápase s Plzní a s přáním vybojovat aspoň bod. "Zlín překvapil asi nejdřív sám sebe v posledním domácím zápase s Jabloncem, kdy prohrál 0:1, přitom nebyl v utkání horší. A pak překvapil Mladou Boleslav na jejím hřišti, když tam vyhrál 1:0. Určitě se bude snažit udobřit si vlastní publikum. Nepochybuji o tom, že nás tam čeká těžké utkání," uvedl hostující trenér Jaroslav Šilhavý, jenž nebude moci počítat se službami Kaciáňa, Kousala a Beneše. Otazník visí nad startem Marcela Gecova, který si doléčuje angínu.

Tescoma Zlín

Baránek - Vidlička, Zbožínek, Kroča, Pazdera - Kraus, Šmahaj, Zúbek, Malár - Vyskočil, Žůrek

SK Kladno - pravděpodobná sestava:

Pavlík - Zoubele, Killar, Farbák, Čáp - Dočkal, Kúdela, Szabo, Cigánek - Vršajevič, Jeslínek.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.15 - 4.15

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články