Hlavní obsah

Londýnská Chelsea přivítá Everton

Tři body ztrácí Chelsea na vedoucí duo Premier League Arsenal - Manchester. Blues se pod vedením nového kouče ovšem opět vrátili na vítěznou vlnu a už 10 utkání v řadě neprohráli. Osmý Everton by si zase na Stamford Bridge rád protáhl momentálně vítěznou šňůru na tři utkání.

Článek

Po porážce s Manchesterem United Chelsea ještě ztratila body s Fulhamem za remízu 0:0, ale od té doby pokaždé vyhrála. Svěřenci kouče Granta postupně porazili Bolton, Middlesbrough, Manchester City a naposledy zvítězili 2:0 ve Wiganu.

„Jsme zpět ve hře o titul. Hráli jsme dobře, dali jsme dva góly a měli spoustu šancí. Dokud budeme hrát útočný fotbal a vyhrávat, budu spokojený,“ dodal po duelu s Wiganem trenér Grant.

V úterním utkání Ligy mistrů zavítali Blues na půdu Schalke, kde s předvedeným výkonem kouč Grant příliš spokojený být nemohl. Chelsea sice uhrála remízu 0:0, ale proti německému soupeři rozhodně nenadchla.

Dnes se domácí budou muset obejít bez brankáře Petra Čecha, který proti Schalke musel střídat, když si poranil lýtkový sval. Letos tak první příležitost v nejvyšší anglické soutěži dostane Carlo Cudicini. Izraelský kouč stále nemůže počítat s obránci Terrym a Colem. V obraně tedy bude pokračovat čtveřice Belleti, Bridge, Carvalho a Alex. Složení zbývajících řad Blues se často mění, ale jisté místo mají záložníci Essien s Lampardem a útočník Drogba.

Hosté se po porážkách od Newcastlu a Liverpoolu výrazně zvedli a zvítězili na hřišti Derby a naposled porazili doma 3:1 Birmingham. Ve čtvrtečním duelu Poháru UEFA Everton zdolal Norimberk 2:0, když se v poslední desetiminutovce trefili Arteta a Anichebe.

„Anichebe je úžasný mladík a výborný útočník. Po utkání s Norimberkem jsem mu říkal, že nyní má velkou šanci prosadit se,“ konstatoval kouč David Moyes.

Dnes však v útoku nejspíš dostane opět šanci Yakubu Aiyegbeni, kterého bude ze zálohy nejvíce podporovat Tim Cahill. Na listině zraněných jsou stále útočník Andy Johnson a obránce Leighton Baines. Nezahraje si ani další mladý forvard James Vaughan, kterého trápí poraněné stehno. Bek Alan Stubbs ještě není úplně fit, a tak ve středu obrany bude pokračovat duo Joleon Lescott - Joseph Yobo.

„Momentálně se nacházíme v dobrém rozpoložení - stejně jako Chelsea. Doma mají obrovskou sérii neporazitelnosti a opět myslí na titul. Nebude snadné je porazit,“ dodává trenér David Moyes.

Podle sázkové kanceláře bwin jsou jasnými favority domácí hráči Chelsea s kursem na výhru 1.35. Na vítězství Evertonu určili bookmakeři vysoký kurs 9.00 rovných a na remízu je kurs 4.00.

Reklama