Hlavní obsah

Nedělní GL: uspěje Žižkov proti Slavii?

Nedělní program Gambrinus ligy přináší tři zápasy. Plzeň v souboji týmů z lepšího středu hostí Mladou Boleslav, Teplice se budou snažit udržet kontakt se špičkou tabulky proti Českým Budějovicím, večer pak vedoucí Slavia v derby zamíří na Žižkov.

Článek

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav  (neděle 17:00)

V rozlišných formách se nachází sedmý a devátý tým tabulky. Plzeň za poslední čtyři zápasy třikrát vyhrála, Boleslav tři body získala naposledy před měsícem. Viktoria navíc patří ke čtveřici týmů, která letos doma ještě neprohrála. Ale Boleslavi to na hřištích soupeře jde. Po prohře v Olomouci drží pět zápasů neporazitelnost.

V bráně Západočechů bude stát Daněk, nováček v seniorské reprezentaci. O kvalitách plzeňského výběru ví i trenér Ščasný: "Plzeň hraje důrazný fotbal, zatímco my máme v nohách těžké pohárové utkání. Ale na to se nemůžeme vymlouvat." Duely těchto týmů jsou vždy vyrovnané, třikrát byla remíza a jen jedinkrát o gól vyhrála Boleslav právě na hřišti Plzně.

Plzeňští se musí opět obejít bez zraněného kapitána Müllera a také bez disciplinárně potrestaného Psohlavce, nejistý start je u Krbečka. Na druhé straně chybí trojice zraněných - Ševinský, Dittrich a Riegel.

Viktoria Plzeň

Daněk - Šmejkal, Halama, Knakal, Smola - Fillo, Jarolím, Rada, Trapp, Šíma - Smejkal

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:

Miller - Voříšek, Rolko, Kopic - Sedláček, Matějovský, Rajnoch, Kysela - Mendy, Holub, Táborský

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.80 - 2.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

FK Teplice - České Budějovice

Teplice hostí v neděli jedenáctý celek ligy z Českých Budějovic. Severočeši budou chtít navázat na svůj poslední domácí zápas, ve kterém jasně přehráli Žižkov 4:1. Zato hosté jedou na Stínadla potvrdit překvapivé vítězství nad Baníkem.

Žlutomodří v uplynulém kole podlehli průběžnému lídru tabulky Slavii 0:1 a na čelo ztrácí již devět bodů. Pokud nechtějí, aby jim slávisté utekli o více bodů, musí vyhrát. "Určitě chceme vyhrát, to v každém utkání. Ale musíme brát v potaz i soupeře, jednoduché utkání to nebude," varuje kouč domácích Petr Rada před silou nedělního soupeře. Podle Rady by si měli jeho svěřenci dávat pozor na ofenzívu jihočeského týmu, zejména na útočníky Mrkvičku a Radzinevičiuse, kteří jsou nepříjemní. Tým bude postrádat v utkání s Budějovicemi distancované Lukáše a Kaufmana a také i zraněného Leandra.

Jihočeši prokázali v minulých kolech stoupající formu a rádi by pokračovali v dobrých výsledcích i v Teplicích, které jsou momentálně v tabulce na čtvrtém místě. "Všichni tu chceme sehrát dobré utkání. Jestli se nám to podaří, jenom dobře. Víme, že hrajeme proti favoritovi, oba týmy nemá cenu srovnávat, jsou jinde, ale uděláme všechno pro to, abychom zabodovali. Stojí pro sobě lidi, hraje se od první do devadesáté minuty, ať vyhraje lepší," prohlásil trenér hostujícího celku František Straka, jenž by měl nasadit kompletní sestavu.

FK Teplice

Slavík - Rosa, Sabou, Klein, Merzič - Verbíř, Ljevakovič, Doležal, Gašparík - Fenin, Kroupa.

České Budějovice - pravděpodobná sestava:

Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal, Žižka - Plocek, Vozábal, Hílek, Černý - Radzinevičius, Mrkvička.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.55 - 5.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Viktoria Žižkov - Slavia Praha

Žižkovu se doma začíná dařit, v zápasech proti Zlínu a Olomouci udržel čisté konto a připsal si důležitých šest bodů. Slavia již jednou po Lize Mistrů derby hrála, proti Bohemians si po vítězství nad Steaou připsala zatím jedinou prohru. Červenobílí však již skoro osm hodin drží proti Žižkovským neprůstřelnost.

"S Arsenalem jsem se soustředili na obranu, teď to bude jinak," ukázal Jarolím, že pro bod si na Viktorii nejedou. "V minulých zápasech jsme s favority mimo Mladé Boleslavi neuspěli, chceme to změnit," vidí motivaci pro domácí trenér Griga.

Na straně comácích chybí pouze zraněný Xavier, Slávistický trenér musí řešit větší problémy. Ani v polovině listopadu nebude moc využít služeb Šventa, Latky a Jandy a poprvé si v lize zřejmě nezahraje ani Vlček.

Viktoria Žižkov

Bartalský - Kučera, Labant, Kropík, Šťastný - Kušnír, Novotný, Procházka, Stracený - Švancara, Moughfire

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:

Vorel - Dřížďal, Suchý, Brabec, Hubáček - Krajčík, Gebre Selassie, Švec, Volešák, Šmicer - Šenkeřík

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.30 - 1.70

Tip EuroFotbal.cz: 2

Reklama