Hlavní obsah

Bundesliga: preview nedělních zápasů

Německá nejvyšší fotalová soutěž má dnes na programu tradičně dva zápasy. V souboji z horní poloviny tabulky Wolfsburg vyzve Leverkusen, utkání Bielefeldu s Norimberkem by se pak dalo označit za záchranářské.

Článek

Arminia Bielefeld - 1. FC Norimberk  (neděle 17:00)

Utkání dvou týmů, které nejsou v příliš oslnivé formě, uvidí fanoušci v bielefeldské SchücoAreně. Domácí Arminia, toho času na čtrnácté příčce, přivítá Norimberk, který je o dvě místa níže a na svého soka ztrácí tři body.

1. FC Norimberk se jistě bude chtít rehabilitovat po nepříjemné porážce v Poháru UEFA, kterou na vlastním stadionu utržil od Evertonu, když se hosté prosadili dvěma góly v posledních sedmi minutách a zvítězili 2:0. Zkamán z výsledku byl i trenér Norimberku Hans Myer. "Je to pro nás velmi skličující porážka, ale musíme ji hodit za hlavu," řekl Mayer. Jeho tým v dvanácti bundesligových zápasech získal pouhých devět bodů a i on si uvědomuje nutnost v Bielefeldu zvítězit. "Bude to zápas dvou trápích se týmů," řekl Mayer. Norimberk v tomto zápase bude postrádat zraněné Pinolu, Vitteka, Charistease a Jacobsena.

Bielefeld v posledních sedmi zápasech inkasoval devatenáct branek. Pod obrovským tlakem je trenér Ernst Middendorp, a dokonce se spekuluje i o jeho odvolání v případě porážky. "Vytvořit sehraný tým nejde hned, ale tlak na mou osobu pociťuju a myslím, že je to v pořádku," domnívá se Middendorp. Do utkání nebude moct nasadit Gabriela, Miajtoviče a Nkosiho, kteří jsou zraněni.

Arminia Bielefeld

Hain - Kirch, Kucera, Langkamp, Schuler - Kauf - Eigler, T. Marx, Böhme, Halfar - Wichniarek

1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:

Blazek - Mnari, A. Wolf, Glauber, D. Reinhardt - Galasek, Kluge - N. Adler, Mintal, Saenko - Kennedy

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.20 - 2.70

Tip EuroFotbal.cz: 0

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen

Utkání dvou týmů, které mají ambice probojovat se na pohárové příčky. Zatím k nim má blíže Leverkusen, který jena šestém místě, ale devátý Wolfsburg na něj ztrácí pouhé dva body.

Zápas bude ve znamení návratu portugalského obránce Ricardo Costy, který by se měl objevit v sestavě Wolfsburgu poté, co tři měsíce laboroval se zraněnými kolenními vazy. Trenér VfL Felix Magath varoval, aby aktuální výkonost Leverkusenu nebyla posuzována podle porážky v poháru UEFA na půdě Spartaku Moskva v poměru 2:1, nýbrže podle bundesligového vítěství nad Bielefeldem 4:0. "Proti Bilefeldu ukázal Leverkusen svou pravou tvář, to co předváděl byla oslava fotbalu. Takovou hrou dokáží přitlačit každého," myslí si Magath. Domáci Vlci budou zřejmě postrádat Alexandr Madlunga, jenž si zlomil ruku.

Trenér Leverkusenu Michael Skibbe doufá, že jeho hráči již nemají v hlavách čtvrteční porážku v Moskvě. "Neodehráli jsme tam špatný první poločas, ale do druhého jsme nastoupili nekoncentrovaně a zaslouženě prohráli," tvrdí Skibbe. Leverkusen bude spoléhat především na ofenzivní trio Gekas, Barbarez a Kiessling, tito hráči se teď nacházejí v brilatní formě a hlavně na nich bude stát útočná hra Bayeru. Hosté bude postrádat zraněné Schweglera a Schneidera.

Zajímavým statistickým faktem je skutečnost, že žádný z jednadvaceti vzájemných zápasů neskončil bez branek.

VfL Wolfsburg

Jentzsch - Riether, Simunek, Ricardo Costa, M. Schäfer - Josué, Gentner - Dejagah, Marcelinho, Munteanu - Grafite

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:

R. Adler - Castro, M. Friedrich, Haggui, Gresko - Vidal, Rolfes - Kießling, Barbarez, Barnetta - Gekas

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.20 - 2.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama