Hlavní obsah

Utrápený Bielefeld čeká důležitý souboj

Eurotip.cz

Dva týmy, které balancují na hranici sestupu, se dnes utkají v Bielefeldu. Domácí hráči budou mít na svém hřišti možnost v duelu s Norimberkem zvýšit svůj tříbodový náskok na soupeře.

Článek

Kdo by byl po prvních kolech bundesligy řekl, že Bielefeld se bude muset strachovat o to, jestli si v nejvyšší soutěži zahraje i příští rok. Trenér Middendorp a jeho hráči odstartovali třemi výhrami v pěti zápasech a všechno se tak zdálo být v nejlepším pořádku. Ještě v polovině září udělal Bielefeld radost svým fanouškům domácím vítězstvím 4:2 nad Rostockem, ovšem to od je něj od té doby zatím vše. Porážky na cizích hřištích nejsou pro Bielefeld nic neobvyklého, ani loni venku příliš nezářil. Ostudnou prohru 1:8 v Brémách ale Middendorpovi svěřenci ještě podtrhli domácími porážkami s Hannoverem a Hamburkem a remízou s poslední Chotěbuzí. V posledním kole pak prohráli v Leverkusenu 0:4 a pod trenérem se najednou začíná houpat jeho křeslo. Náladu v klubu ještě zhoršil obránce Petr Gabriel, podle kterého kouč selhal, když nedokázal v týmu nastolit opravdovou hierarchii. "Nemůžu uvěřit tomu, že jsem pod takovým drobnohledem jen pět měsíců od podpisu smlouvy. Lidé vědí už dvacet let, jak pracuju a jaké jsou moje metody. Zformovat nový tým se nedá jen tak. Ale asi je v pořádku, že to schytávám já," prohlásil Ernst Middendorp, který dnes bude postrádat zraněného Gabriela, Mijatoviče a Nkosiho.

Dnešní soupeř Bielefeldu je na tom ale ještě o něco hůř. Norimberku se nedaří doma ani venku a od druhého kola, v němž uspěl v tehdy nevýrazném Rostocku, se z výhry radoval jen jednou. Tři týdny staré drtivé vítězství 5:1 nad Frankfurtem ale nemůže smazat všechny neúspěchy, které letos svěřenci trenéra Hanse Meyera zažili. Po prohře 0:1 se Stuttgartem nyní v bundeslize zůstávají na předposledním místě a na Chotěbuz mají pouhý jeden bod náskoku. V týdnu se jim navíc ani nevydařil jejich první zápas v základní skupině Poháru UEFA; proti Evertonu doma hráli dlouho bez branek, sedm minut před koncem ale anglický tým udeřil a o pět minut později pečetil hostující Anichebe na konečných 2:0 pro Everton. To by ovšem Norimberk tak trápit nemuselo, důležitější je pro něj nyní dostat se v domácí soutěži z pásma sestupu. "Bude to souboj dvou zraněných týmů," prohlásil kouč hostů Meyer. "Ze zápasu s Evertonem se snažíme vzít to dobré. 80 minut jsme hráli velmi dobře předtím, než náš nejpomalejší hráč, Leandro Glauber, nestačil na jejich nejrychlejšího, Anichebeho," dodal. Také jemu dnes může jít o místo, o to horší je, že proti Bielefeldu bude postrádat Angelose Charistease, Vitteka, Pinolu a Jacobsena.

Špatná forma obou týmů se odráží i v kursech, podle kterých zápas nemá vyloženého favorita. O něco více bookmakeři věří Bielefeldu, na který vypsali kurs 2.45. Na remízu u bwin najdete kurs 3.20 a jestli dnes věříte hostům, můžete si na ně vsadit v kursu 2.65.

Reklama