Hlavní obsah

Dočká se Washington první výhry?

Eurotip.cz

Postrachem favoritů se na své palubovce stali basketbalisté Atlanty. Hawks si už doma poradili s Dallasem a Phoenixem, nyní jsou ale v roli favorita. Do jejich města totiž dorazil tým z Washingtonu, který letos ještě nevyhrál.

Článek

Atlantu provází pověst talentovaného týmu, jehož kvality se dříve nebo později potvrdí. Zlomová sezona ještě nepřišla, Hawks už ale ukázali, co v nich je. Na své palubovce totiž sehráli jen dva zápasy s velmi těžkými soupeři - a oba vítězně. Hned v úvodním utkání nové sezony je čekal Dallas, loni zdaleka nejlepší tým v základní části. Atlanta po výborném začátku sice svůj náskok ztrácela, nakonec ale dokázala zvítězit 101-94. Velmi dobrý dojem po sobě zanechala i minulou neděli, kdy na hřišti Detroitu prohrála o jediný bod 91-92. Vyrovnaný zápas poté Hawks sehráli i v New Jersey, i tentokrát ale odešli jako poražený tým. Radovali se hned druhý den, kdy se vrátili do Georgie. Jejich soupeřem byl Phoenix, další silný soupeř ze Západní konference. Hostům šla sice podle očekávání lépe střelba z delší vzdálenosti, Atlanta ale ovládla prostor pod oběma koši a zvítězila 105-96. První zápas, na který asi nebyli úplně pyšní, odehráli hráči trenéra Woodsona až předevčírem. Na půdě Bostonu totiž prohráli 83-106, když nedokázali ubránit fantastického Kevina Garnetta. "Není to ale jen Garnett. Když přidáte Raye Allena a Paula Pierce, víte, že kolem Garnetta jsou další vynikající střelci," ocenil Woodson hvězdnou trojici domácích, která dohromady nastřílela 64 bodů.

Venku tedy Atlanta ještě neuspěla, nyní se ale znovu vrací domů, kde zatím nenašla přemožitele. Jejím dalším soupeřem bude Washington, spolu s Miami jediný tým, který letos ještě nedokázal zvítězit. Wizards před novou sezonou nijak neposilovali a znovu se spoléhají na trojici Arenas-Jamison-Butler, která tým loni dokázala dostat do playoff. Problém je, že tato spolupráce letos prostě nefunguje. Jedním z důvodů je špatná střelecká forma rozehrávače Arenase. Ten v dubnu podstoupil operaci kolena a i když už měl být v pořádku, v posledních třech týdnech mu z něj lékaři museli dvakrát vysávat vodu. Dalším důvodem je rozlosování: Wizards hráli tři zápasy venku, kde se jim ani loni nedařilo, a Indiana, Boston a New Jersey nejsou na svých palubovkách zrovna nejlehčí soupeři. Washington ale nezvládl ani domácí utkání s Orlandem a předevčírem odehrál doma s Denverem zápas jako ze zlého snu. V poločase ještě mohl Washington pomýšlet na obrat, ve třetí čtvrtině ho ale Denver přehrál 33-11 a Wizards tak mohli v závěrečném dějství jen korigovat na 92-118. "Jednou se to zlomí. Ale to 'jednou' se musí změnit na 'neděli'," řekl po nešťastném zápase Antawn Jamison, se 17 body a 12 doskoky nejlepší hráč Washingtonu.

Loni se jeho týmu v Atlantě, potvrdí to ale Washington i dnes? Podle bookmakerů spíše ne, papírovým favoritem jsou totiž domácí s kursem 1.50. Odvrátí podle vás hosté šestou porážku v řadě? Pak si vsaďte na ně, kurs je 2.65.

Reklama