Hlavní obsah

Srovná Arsenal krok s Manchesterem?

Manchester United o víkendu nezaváhal a připsal si do tabulky Premier league deváté letošní vítězství. O stejný čin se dnes pokusí Arsenal, který se na Rudé ďábly bodově dotáhne v případě vítězství na hřišti Readingu.

Článek

To však nebude pro Arsenal zas tak snadný úkol, protože domácí patří doma k vůbec těm nejlepším týmům anglické ligy a dnes by si jistě rádi prodloužili svou sérii domácích vítězství, která v tuto chvíli čítá tři zářezy. Právě tyto výsledky Readingu zajistili aktuální 12. příčku v tabulce, jelikož venku jsou Royals bezzubí, což dokázali i před týdnem na hřišti Fulhamu, kde prohráli 1:3.

I když dnes hrají doma, vyhrát pro ně nebude ani trochu jednoduché, jelikož Arsenal patří do „Velké čtyřky“ Premier league. „Hrajeme doma a měli by jsme útočit, ale jestliže se budeme hodně tlačit dopředu, pak zřejmě budeme horší vzadu. Musíme se pokoušet útočit, ale v defenzívě musíme být dostatečně zabezpečení,“ konstatoval domácí manažer Steve Coppell, který nominoval k utkání kompletní kádr, nejisté jsou pouze starty Michaela Duberryho, Johna Ostera a Kalify Cisseho.

Arsenal se minulý týden předvedl před vyprodaném Strahovem v utkání Ligy mistrů, a bez Fabregase, Hleba, Rosického, Van Persieho a Toureho nepředvedl rozhodně výkon hodný účastníka Premier league, tím spíše celku bojujícího o tituly na všech frontách. Dnes se však jmenovaní až na dlouhodobě zraněného nizozemského forvarda Van Persieho na hřišti objeví. Všechny ostatní hráče má kouč Arsene Wenger k dispozici a se svým celkem nemůžeme myslet na nic jiného než tři body.

„Myslím si, že to co Steve Coppell udělal v Readingu, je absolutně výjimečné. Co je účelem každého manažera? Udělat maximum s tím, co má k dispozici. Jestliže soudím jen podle toho, pak udělal velmi dobrou práci pro Reading,“ pěl Wenger slova chvály na trenéra domácích.

V roli favorita vstoupí do zápasu hosté. Na vítězství svěřenců Arsena Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin nízký kurs 1.45. Myslíte si, že zápas skončí remízou, pak si na to vsaďte - kurs je 3.80. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na domácí s kursem 6.75.

Reklama