Hlavní obsah

Hornets míří do New Jersey

Bez jedné ze svých opor se dnes zřejmě budou muset obejít basketbalisté New Jersey. V minulém zápase se zranil zkušený Vince Carter, nad jehož startem proti New Orleans visí otazník.

Článek

Pro New Jersey byl sobotní zápas s Bostonem hořkým koncem jinak povedeného týdne. Několik dní předtím se Nets rychle vzpamatovali z drtivé porážky od Toronta a zvítězili ve Philadelphii, aby pak v úterý porazili doma Atlantu a dva dny nato i trápící se Washington. Rozjetý Boston už byl ale nad jejich síly. Na skvělou trojici hostů Garnett, Pierce, Allen nenašli Nets odpověď a ani solidní výkon jejich tří tahounů - Kidda, Cartera a Jeffersona - nezabránil prohře 101-112. Výsledek mohl být lepší, kdyby se ve třetí čtvrtině nezranil Carter. Několikanásobný účastník Zápasu hvězd sice letos nezačal nejlépe, pořád ale patří k nejspolehlivějším hráčům New Jersey. To dokazoval i proti jinak velmi slušně bránícímu Bostonu, kterému stihl nastřílet 17 bodů. "Nevím, uvidíme, co bude," odpověděl Carter po zápase na otázku, kdy by mohl znovu hrát. "Nechtěl bych dělat nějaký rozvrh." Podle vyjádření klubu je ale velmi pravděpodobné, že dnes nenastoupí.

To je výborná zpráva pro New Orleans, které dnes do New Jersey zavítá. Hornets zahájili sezonu, podobně jako jejich dnešní soupeř, velmi slušně a v tabulce zaostávají s bilancí 5-2 o jediný zápas za Houstonem a San Antoniem. Důvod je jednoduchý. Oproti loňsku má trenér New Orleans k dispozici prakticky kompletní kádr. Uzdravil se srbský ostrostřelec Peja Stojakovič, zdravotní problémy zatím nemá ani David West, a tak Hornets pod taktovkou stále se lepšícího rozehravače Chrise Paula začali čtyřmi výhrami v řadě. První porážka přišla až na půdě Portlandu, kde New Orleans prohrálo 90-93, a dva dny nato hráči trenéra Byrona Scotta nestačili na San Antonio, kterému podlehli 85-97. Další utkání hráli za další dva dny, a tentokrát už se připravili mnohem lépe. Je pravda, že Philadelphia má do kvalit úřadujícího šampiona ze San Antonia daleko, výhra 93-72 ale svědčí o tom, že Hornets formu rozhodně neztratili.

Tomu také odpovídají kursy na dnešní utkání. Přestože New Jersey hraje doma, pravděpodobná absence Cartera dělá z hostů papírové favority, na které společnost bwin vypsala kurs 1.80. Myslíte si, že Nets využijí domácí prostředí a svého soupeře, který má v nohách včerejší zápas, porazí? Pak si vsaďte na domácí, kurs je 2.05.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články