Hlavní obsah

Nymburk čeká těžký zápas v Itálii

Nešťastnou prohrou v prodloužení skončil pro Nymburk první zápas letošního ročníku ULEB Cupu s celkem Crvené Zvezdy Bělehrad. Chuť si mohou Středočeši spravit dnes v Boloni, kde se střetnou s místní Fortitudou.

Článek

Jak už bylo zmíněno, Nymbruk vstoupil do evropských bojů zápasem s favorizovanými Srby a rozhodně se jich nezalekl. V pardubické ČEZ aréně si po krátké době dokonce vypracoval dvouciferný náskok, ale kvalita hostí ho dokázala brzy smazat. Následné přetahování se o vedení dospělo až do poslední minuty, kdy za příznivého stavu pro domácí chyboval Sokolovský a jen díky neproměněné šestce hostí minutu a půl před koncem, dospělo utkání do prodloužení. V něm nymburští doplatili na užší kádr a Srbové se dostali do nedostižitelného trháku.

I přes porážku, přineslo toto utkání mnoho pozitiv, ať už velký počet fanoušků nebo střelecké hody Radoslav Rančíka, který zaznamenal hned 28 bodů. Vytáhlý rodák z Košic byl nejlepším střelcem týmu i o víkendu, kdy Nymburk porazil v pohodě nováčka Mattoni NBL Kolín.

Čtyřnásobného mistra české ligy za poslední čtyři sezony čeká dnes rozhodně těžší utkání, které odehraje v Boloni. „Budeme se snažit podat co nejlepší výkon a zůstat tak v soutěži. Bologna je samozřejmě velmi kvalitní tým, je to loňský účastník Euroligy. Mají ve svém středu velmi kvalitní hráče, jmenujme třeba Horace Jenkinse nebo Oskara Torrese, ale i mnoho dalších. Bologna je v tomto zápase favoritem, ale jak jsem řekl, my jsme připraveni podat co nejlepší výkon,“ konstatoval na oficiálních stránkách klubu trenér Muli Katzurin.

Jeho slova mají jistě svá opodstatnění, vždyť Fortitudo Boloňa je jedním z nejúspěšnějších italských klubů vůbec. Deset let se pravidelně účastnil Euroligy a jednou se dokonce probojoval až do finále (2003/04), v němž podlehl Maccabi Tel Aviv. Letos se však Boloni nedaří zdaleka podle představ, když je v tuto chvíli až patnáctým týmem domácí soutěže. „Domácí liga je něco jiného než ULEB Cup, nevěřím, že Bolognu neúspěchy nějak výrazně ovlivní,“ varuje před nějakým podceněním kouč Nymburku.

Středočeši jsou samozřejmě považováni bookmakery společnosti bwin za outsidera zápasu s kursem 5.25. Do role favorita je naopak pasována věhlasnější Fortituda Boloňa, na jejíž vítězství dnes experti vypsali kurs 1.12.

Reklama