Hlavní obsah

Dočká se Seattle prvního vítězství?

Eurotip.cz

Už jen dva týmy čekají v NBA na první letošní výhru. Jedním z nich je Seattle, který se šňůru sedmi porážek v řadě pokusí ukončit v Orlandu.

Foto: ČTK/AP

Webber (dole) z Detroitu v tvrdém souboji o míč s orlandským Howardem.

Článek

Že to letos Seattle nebude mít jednoduché, bylo jasné už před začátkem sezony. Tým Supersonics totiž opustily dvě jeho dlouholeté opory, Ray Allen a Rashard Lewis. Novou tváří Seattlu se stal teprve devatenáctiletý Kevin Durant, spolu s Gregem Odenem nejčastěji skloňované jméno posledního draftu. Durant se v premiérovém ročníku své profesionální kariéry zatím uvedl slušně a je jasným kandidátem na trofej pro nováčka roku. Problém je se zbytkem týmu; vůbec největší trable mají Supersonics na postu středního rozehrávače, kde trenéra Carlesima zatím nepřesvědčil Earl Watson ani Luke Ridnour. Ten se v neděli po šesti prohrách Seattlu v řadě vrátil znovu do základní sestavy, ovšem ani on nezabránil prohře s Detroitem 103-107. Seattle už předtím neměl v utkání se silným Utahem k výhře daleko a proti Detroitu, jednomu z nejlepších týmu Východní konference, dokázal stáhnout ztrátu 23 bodů, aby Pístům podlehl jen těsně. "Když se dokážete takhle vrátit do zápasu, musíte hrát bezchybně nebo skoro bezchybně, a to se nám nedařilo celou dobu," řekl po utkání kouč Carlesimo. "Udělali jsme několik chybných rozhodnutí, zkoušeli jsme věci, které jsme neměli zkoušet."

Dnes jeho tým nečeká o nic lehčí úkol. Narazí totiž na Orlando, které - podobně jako loni - se rozjelo skvěle. Hlavní hvězdou Magic je znovu Dwight Howard, jehož průměr 21 bodů a téměř 15 doskoků na zápas budí úctu. Zdatně mu ovšem sekunduje letošní největší posila Orlanda Rashard Lewis, který přišel právě ze Seattlu, a také on si udržuje průměr přes 20 bodů na utkání. Slabinou týmu z Floridy byly v dřívějších sezonách zápasy na cizích hřištích, letošek je ale v tomhle ohledu úplně jiný. Obě porážky si totiž Orlando připsalo na vlastní palubovce, kde po výhře nad Milwaukee nestačilo na Detroit a před třemi dny ani na Phoenix, kterému podlehlo 96-106. Mezi oběma porážkami ovšem Magic absolvovali šńůru čtyř zápasů venku, v nichž byli stoprocentně úspěšní: po výhrách ve Washingtonu a slabé Minnesotě dokázali uspět i v Torontu a na palubovce newyorských Knicks. Po porážce od Phoenixu má ovšem Orlando znovu o motivaci postaráno a zvlášť Lewis se dnes bude chtít předvést. Kromě toho, že hraje proti bývalému týmu, se mu vůbec nevyvedl poslední zápas - trefil jen tři ze 14 střeleckých pokusů a připsal si pouhých sedm bodů. "Kromě toho, že zdvojovali Dwighta, nedali prostor ani mně. Hodně mě hlídali, zároveň jsem ale minul i z několika snadných pozic. Celý zápas jsem se nějak nedokázal dostat do rytmu," řekl po utkání Rashard Lewis.

Střelci jeho kvalit se jen málokdy stane, že by mu nevyšla dvě utkání po sobě. Ať už dnes bude zářit nebo ne, jeho týmu bookmakeři věří, a proto na něj vypsali nízký kurs 1.16. Myslíte si, že Seattle po osmé konečně zvítězí? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 5.30.

Reklama