Hlavní obsah

Oslabení Knicks se představí v Los Angeles

Eurotip.cz

Nová sezona, nové problémy. Tak by se dalo stručně charakterizovat dosavadní vystoupení newyorských Knicks v tomto ročníku NBA. Svěřenci trenéra Thomase si dnes budou moci vylepšit reputaci na palubovce Clippers, budou jim ovšem chybět tři hráči základní sestavy.

Článek

Jestli se někoho v posledních letech problémy drží, pak jsou to právě Knicks. Jeden z nejbohatších klubů nedokáže přetavit peníze v úspěch a každý rok pravidelně končí před branami playoff. A nevypadá to, že by se na tom mělo v této sezoně něco změnit. New York sice začal slibně, když po těsné prohře v Clevelandu dokázal v Madison Square Garden porazit Minnesotu a hned nato i Denver. Dobře se uvedla nová posila klubu Zach Randolph, který vede statistiky týmu v bodech a doskocích, podobně jako předtím v Portlandu. Vítězství nad Denverem byl ale pro fanoušky Knics zatím poslední radostí. Tři dny nato totiž hráči trenéra Isiaha Thomase podlehli Orlandu a v neděli dokonce jako první nestačili na slabé Miami, se kterým prohráli 72-75. To už nehrál Randolph, kterému zemřela babička. Vysoké křídlo Knicks nenastoupilo ani včera Phoenixu, kde jeho tým prohrál 102-113. Randolph ale nebyl jediným hráčem, kterého Thomas postrádal; kvůli zraněnému nehrál ani Quentin Richardson a na palubovce se neobjevil ani rozehrávač Stephon Marbury. V jeho případě Knicks trochu mlží. "Je to interní záležitost a tak to i zůstane," řekl při ranním tréninku trenér, jehož tým opustil Marbury už před cestou do Phoenixu. "Každopádně je ale vítán, pořád je členem našeho týmu." Porážka 102-113 na hřišti silných Suns je ve světle těchto absencí ještě lichotivá. Varovné ale je, že Knicks byli horší i v doskakování, což je slabá stránka Phoenixu.

Ani jeden ze zmíněné trojice by neměl hrát ani dnes v Los Angeles, kde soupeře přivítají domácí Clippers. Ani ti nejsou kompletní a jen tak nebudou. Před sezonou se jim totiž zranil Elton Brand, klíčový hráč týmu, a kromě něj nehraje ani mladý rozehrávač Shaun Livingston. Tým plný ostřílených veteránů ale jako by chtěl skeptikům dokázat, že se obejde i bez svého lídra. První čtyři utkání Clippers vyhráli, dokonce i na palubovce Chicaga a Indiany. První prohra přišla až v Detroitu, kde už chyběl další zraněný, Cuttino Mobley. Ten si až do utkání s Indianou, v němž se zranil, vedl výborně, a i jeho absence pak přispěla k další prohře, tentokrát domácí s Clevelandem. Hráči trenéra Mikea Dunleavyho drželi s hosty krok většinu zápasu, v poslední čtvrtině ale Cavaliers domácím utekli a zvítězili 103-95. "Pokud se takhle budeme snažit i dál, bude to v pořádku," řekl po utkání rozehrávač Sam Cassell. "Dneska jsme se opravdu snažili. Jsem naštvaný, že jsme prohráli, ale jestli takhle budeme hrát pořád, vyhrajeme 70% zápasů," dodal.

Jedním z těch vítězných utkání by mělo být i dnešní. Tedy alespoň podle bookmakerů, kteří na Clippers vypsali kurs 1.23. Myslíte si, že se oslabení Knicks semknou a dnes vyhrají? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 4.30.

Reklama