Hlavní obsah

Ferrer je blízko postupu

Překvapivě velmi dobře vstoupil do Turnaje mistrů španělský tenista David Ferrer, který si poradil s Novakem Djokovičem i Rafaelem Nadalem, a k postupu má tedy blízko. Zpečetit ho dnes může vítězstvím s Richardem Gasquetem, jenž však stále rovněž pokukuje po semifinále.

Článek

Situace ve zlaté skupině není tak jednoduchá, a i když Ferrer má už dvě vítězství, docela hladce může o postup přijít. Porazí-li totiž Nadal Djokoviče 2:0 na sety a Ferrer prohraje s Gasquetem 1:2, pak budou mít všichni po dvou vítězstvích a bilanci setů 5:3, v tomto případě by rozhodovaly dokonce samotné gamy.

Bezpodmínečně nesmí Ferrer pohrát bez zisku setu, to by ho v případě Nadalova vítězství smutně odsoudilo k cestě domů. S Gasquetem ale prozatím set nikdy neztratil, když ho nejdříve přehrál v roce 2004 hladce ve dvou setech na antuce ve Stuttgartu a stejným výsledkem skončil i jejich vzájemný zápas ve finále nedávno v Tokyu.

Kromě titulu v japonské metropoli se rodák z Valencie může letos pyšnit i trofejemi z Aucklandu a Bastadu. Na nedávném US Open navíc postoupil aktuálně šestý hráč světa do semifinále, čímž vyvrátil spekulace nad antukovou specializací. Své umění Ferrer dokazuje i v Šanghaji, kde nejprve zdolal letošní hvězdu Djokoviče a předevčírem také krajana Nadala. „David hrál naprosto fantasticky, jeho pohyb po dvorci byl neuvěřitelný,“ smekl před soupeřem klobouk španělský antukový král.

Podobnou sezonu letos zažívá Richard Gasquet, který začal rok na 18. příčce žebříčku a momentálně je už osmý. Svou vstupenku na závěrečný podnik sezony si vybojoval opravdu až za pět minut dvanáct, když postoupil před 14 dny do semifinále domácího podniku Série Masters v Paříži. V něm sice podlehl Davidu Nalbandianovi, ale se svým účinkováním mohl být jistě spokojen i proto, že dokázal porazit Andyho Muraye nebo Jamese Blaka.

Další vítězství si připsal na probíhajícím Turnaji mistrů, když dokázal porazit tápajícího Srba Djokoviče. „Hrál velmi dobře, nenašel jsem žádnou protizbraň,“ řekl po zápase zklamaně Djokovič. V prvním zápase ale nedokázal najít recept na Rafaela Nadala a jeho postup je tak stále nejistý. Jak už bylo zmíněno výše, dnes ho čeká klíčový boj o životní úspěch, kterým by bezesporu jeho postup mezi nejlepší čtyřku byl.

Myslíte si, že Ferrer bude pokračovat ve své sérii vítězství a dalším si dnes zajistí postup do semifinále, potom si na Španěla vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.36. Jste-li názoru, že naopak Gasquet vyjde z tohoto duelu jako vítěz, využijte kursu 2.65.

Reklama