Hlavní obsah

Prodlouží si Malaga svou sérii domácích vítězství?

Před necelým rokem Unicaja Malaga prohrála na své palubovce s Maccabi Tel Aviv 67-83, ale od té doby doma nepoznala už v devíti utkáních Euroligy hořkost porážky. O zakulacení této série se dnes pokusí právě proti Izraelcům, kterým má bezesporu co vracet.

Článek

Jeden z nejlepších španělských basketbalových celků posledních let Unicaja Malaga se může pyšnit domácím titulem ze sezony 2005/06. Další úspěch si klub, ve kterém hraje i aktuálně nejlepší český basketbalista Jiří Welsch, připsal v loňském ročníku Euroligy, v níž vybojoval velmi dobrou třetí příčku.

Letos by se za podobný úspěch Malaga jistě nezlobila a prozatím mu jde naproti. Svěřenci Sergia Scariola sice na úvod prohráli 83:87 na palubovce Arisu Soluň, ale následně doma uštědřili výprask Ciboně Záhřeb v poměru 102:64. Tento výsledek jistě zvedl zelenobílým sebevědomí, což potvrdili před týdnem kolektivním vítězstvím 74:65 v Milánu.

Další výhru si dnes mohou Španělé připsat na domácí palubovce proti světoznámému Maccabi Tel Aviv. Kromě už zmíněné loňské sezony, nemají Izraelci s Malagou tak úspěšnou bilanci, která se spíše pohybuje v záporných číslech. V posledních letech se však stal z Maccabi bezesporu evropský velkoklub, což dokládají účasti ve finále Euroligy (2000, 2001, 2004, 2005 a 2006). Letos na jaře ale Final Four Maccabi uteklo, jelikož ve čtvrtfinále nestačilo na pozdějšího finalistu a v tu chvíli obhájce trofeje CSKA Moskva.

V aktuální sezoně by se chtěli svěřenci Odeda Kattashe bezesporu vrátit na vrchol a prozatím si nevedou vůbec špatně. První vítězství si připsali hned v úvodním zápase s francouzským celkem Le Mans, následně sice podlehli v Litvě domácímu Lietuvos Rytas, ale před týdnem si spravili chuť výhrou 73:67 s Pilsenem Istanbul.

Oba celky dnes nastoupí ve svých nejlepších sestavách a na španělské půdě se tedy očekává velmi zajímavý zápas. Ještě atraktivnějším se pro vás může stát, když si vsadíte na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem domácí, na jejichž vítězství si můžete vsadit s kursem 1.40. Jste-li však názoru, že utkání skončí stejně jako loni - výhrou Maccabi, pak dejte na hosty za kurs 2.95.

Reklama