Hlavní obsah

Rakousko hostí v přípravě Anglii

Oba celky jsou v naprosto rozdílných pozicích. Zatímco se Rakousko v klidu připravuje na domácí Evropský šampionát, Anglie své místo na Euru nemá vůbec jisté a dokonce nemá svůj osud ani ve vlastních rukou.

Článek

Po ne příliš zdařilém úvodu kvalifikace se Anglie zvedla a zvítězila v pěti po sobě jdoucích utkáních. Před měsícem sice vedl celek Albionu i v Rusku díky brance Wayna Rooneyho, ale zásluhou dvou branek Romana Pavluchenka zvítězili domácí 2:1.

Celek kouče Steva McClarena se tak dostal do velmi složité situace - ve středečním duelu ve Wembley musí porazit Chorvatsko a ani to nemusí Anglii stačit. Pokud Rusko vyhraje v Izraeli a Andoře, a zároveň Chorvaté získají bod v Makedonii, budou se muset Angličané s Eurem 2008 rozloučit.

„Abych byl upřímný, doufám, že Anglie nakonec postoupí. Jejich reprezentace patří mezi jednu z nejlepších na světě a kdyby chyběli na Euru, byla by to velká škoda,“ říká trenér Rakouska Josef Hickersberger.

Po čtyřzápasové pauze se do národního týmu hostí vrací David Beckham, na kterého bude McClaren hodně spoléhat. Záložníka Aston Villy Garetha Barryho dnes nahradí Frank Lampard. „Nic proti Barrymu, ale chci vidět vedle sebe Lamparda s Gerrardem,“ říká McClaren. V obraně nastoupí čtveřice Richards, Campbell, Lescott a Bridge, protože Johna Terryho trápí zranění a Rio Ferdinand proti Chorvatsku nemůže nastoupit kvůli kartám. Hostům dále schází zraněný útočník Rooney a záložník Hargreaves, tudíž se na hrotu představí dvojice Owen - Crouch. V brance Albionu dostane poprvé příležitost mladý gólman Scott Carson.

Pro Rakousko je zápas s Anglií velkou motivací a kouč Hickersberger bude moci počítat s nejsilnější sestavou. Zkušení obránci Martin Stranzl a Martin Hiden utrpěli při středečním tréninku sice drobné šrámy, ale dnes by měli být fit. I když Rakušané nemusejí hrát kvalifikaci, nálada v jejich týmu nebyla zrovna ideální; nedokázali zvítězit v 9 utkáních v řadě. První výhry se domácí dočkali až před měsícem, když zdolali 3:2 Pobřeží Slonoviny.

„Nyní je atmosféra v mužstvu o mnoho lepší. Dnes chceme stavět na posledním výkonu s Pobřežím Slonoviny. Anglie není v nejlepším rozpoložení, ale jsou stále silným soupeřem,“ dodává trenér Hickersberger.

Na výhru domácího Rakouska vypsala sázková kancelář bwin kurs 5.25. Na vítězství Anglie určili bookmakeři kurs 1.65. Pokud věříte, že utkání skončí remízou, svůj vklad znásobíte kursem 3.30.

Reklama