Hlavní obsah

San Jose končí náročný program

Dvě třetiny klubů se dnes zapojí do hry v zámořské NHL. Půjde o zápasy uvnitř divizí. V severovýchodní části se odehraje další velká bitva mezi Torontem a Ottawou. V dalším zápase má Montreal možnost rychle se vzpamatovat ze včerejší prohry, protože dnes hostí Boston. V pacifické divizi se bude snažit upevnit vedení San Jose v zápase s Anaheimem.

Článek

Domácí klub začal sezónu nevyrovnanými výsledky. Před třemi týdny dokonce o víkendu utrpěl dvě porážky v řadě. Podobně nejistě San Jose vstoupilo do listopadu. Překvapivě ho ovšem nastartoval poslední velmi náročný program. Mnozí však poukazují na to, že tři ze čtyř výher v řadě dosáhl proti slabému soupeři. Mužstvu pomohly i některé příchody. Roenick vstoupil v novém působišti do klubu elitních střelců, kteří v kariéře překonali hranici 500 branek. Nové angažmá našel již v průběhu sezóny také obránce Ozolinš. Brankoviště San Jose opanoval Nabokov. Kromě čtyř dlouhodoběji zraněných hráčů dnes není jistý start obránce Riveta a našeho útočníka Michálka.

Anaheim je klubem, který končil minulou sezónu nejpozději a zároveň novou začal nejdříve. Nejraději by ovšem zřejmě byl, kdyby se počítaly až listopadové výsledky. V tomto měsíci totiž propadl pouze jednou před dvanácti dny, kdy se mu vůbec nevydařilo domácí utkání. Giguere pro Anaheim v listopadu vychytal již tři výhry v samostatných nájezdech. Klub se naopak rozhodl dát k dispozici ostatním náhradního brankáře Bryzgalova, který se jeví být specialistou především na play off. V obraně je konečně zpět Schneider. Další letní posila z útoku Bertuzzi naopak stále připraven není.

Bookmakeři bwin očekávají, že si domácí klub zajistí před odpočinkem dostatečný náskok. San Jose dnes sehraje sedmý zápas v jedenácti dnech, ale do konce měsíce je po dnešku čekají již pouze tři utkání. Na dnešní výhru San Jose je vypsán kurs 1,95 . Hosté mají možnost se soupeři v pacifické divizi značně přiblížit. Anaheim po výluce vyhrál v normální hrací době na ledě dnešního soka pět z osmi utkání. Tentokrát si na jeho venkovní výhru lze vsadit v kursu 3,05 .

Reklama