Hlavní obsah

Sezonu ATP zakončí duel Federera s Ferrerem

Rok uplynul jako voda, což pro tenisty znamená zaslouženou dovolenou. Okruh ATP tradičně končí Turnajem mistrů, v němž byli letos nejúspěšnější Roger Federer a David Ferrer, když jeden z nich dnes zvedne nad hlavu poslední letošní trofej.

Článek

Papírové předpoklady hovoří jasně; favoritem je světová jednička a zároveň obhájce trofeje, který se Španělem vyhrál všech sedm vzájemných duelů. Poprvé se tito tenisté utkali před čtyřmi lety ve Vídni a naposledy letos na antuce v Hamburku. I když Ferrer na švýcarského fenoména nikdy recept nenašel, zápasy mají z jeho pohledu vzestupnou tendenci - v Hamburku sebral Federerovi poprvé v kariéře set.

Aby však získal cennou šanghajskou trofej, musí dnes vyhrát tři sety a to nebude jistě snadný úkol. Ferrer ale bezpochybně na Turnaji mistrů už uspěl, vždyť se letos na závěrečném podniku sezony objevil vůbec poprvé. Výsledek to je rozhodně zasloužený, jelikož rodák z Valencie navazuje na své fantastické výkony z poslední doby, což nyní dokázal i proti tenisové elitě. Porazit Djokoviče, Nadala, Gasqueta a Roddicka vyžaduje bezesporu umění, skvělou formu a také velkou víru v sama sebe.

„Hodně si teď věří, a to dělá zázraky,“ řekl po včerejším semifinále na Španělovu adresu Američan Roddick, jenž prohrál s Ferrerem dosti hladce 6:1 a 6:3. „Měl jsem pocit, že se mi pár míčů povedlo dát dobře do rohu, ale bylo to k ničemu. Normálně se dá trochu vrátit do zápasu, když člověk dře, ale David měl skvělé míče,“ dodala bývalá světová jednička.

Ze slov soupeřů i statistik je jasné, že Ferrer dnes může ohrozit Federerův čtvrtý titul z Turnaje mistrů. Švýcar navíc nepůsobí v Šanghaji v nejlepším rozpoložení, když hned na úvod podlehl Gonzalezovi a o postup tak bojoval až do posledního zápasu. S Davyděnkem i Roddickem si ale poradil a vybojoval si tak vstupenku pro semifinále. V tom svedl souboj se světovou dvojkou a svým věčným rivalem Nadalem, kterého však smetl z dvorce po setech 6:4 a 6:1.

Federer je obrovským pojmem a i proto je dnes jasným favoritem finálového duelu v Šanghaji. Chcete-li si na něj vsadit, pak využijte možnosti u společnosti bwin, která na něj vypsala kurs 1.25. Jestliže věříte v jeho klopýtnutí a tím pádem fantastický triumf Davida Ferrera, tak využijte kurs 3.21. K utkání budou samozřejmě nabízeny i live sázky, při kterých se můžete řídit videem s přímým přenosem tohoto duelu, jež najdete rovněž u bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články