Hlavní obsah

Neznámý Staines Town touží po 2. kole FA Cupu

Dnešní chudá fotbalová nabídka sázkařům rozhodně nelahodí, přesto není zcela prázdná. Na Britských ostrovech je na programu utkání FA Cupu mezi Staines Town a Stockportem.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Staines Town je celek z Isthmian Premier League, což je prakticky až 11. nejvyšší anglická soutěž. Přesto se tento klub kvalifikoval do hlavní soutěže FA Cupu, nejprestižnějšího anglického poháru. Cestu však měl velmi trnitou, vždyť už v prvním kole kvalifikace postoupil až na pokutové kopy s Brackley Town. Následně Swans ale porazili 5:1 Crowborough Athletic a ve třetím kvalifikačním kole vyhráli 3:0 na hřišti Brentwoodu Town. Poslední prověrkou před hlavní části soutěže byl celek z Konference Woking, na jehož hřišti Staines překvapivě zvítězili 1:0 a mohli se tak radovat z historického úspěchu.

Ten však mohou ještě umocnit. V úvodním kole FA Cupu totiž hráli na hřišti Stockportu County, který působí v anglické League two a opět překvapili, když si vynutili druhý zápas remízou 1:1. V tom bude moci manažer Steve Cordery využít kompletního kádru, jelikož se uzdravili Andre Scarlett, Adam Thompson i Howard Newton.

Jak už bylo zmíněno, na druhé straně hřiště bude stát Stockport hrající čtvrtou nejvyšší anglickou soutěž. Rozdíl dokonce sedmy tříd tedy řadí jednoznačně do role favorita právě Hatters, ale tak jednoduché to mít rozhodně nebudou, o čemž vypovídá i už zmiňovaný první vzájemný duel. V něm totiž měli míč na svých kopačkách překvapivě častěji hosté, kteří se i střelecky velmi činili - na brankáře Chrise Adamsona vyslali celkem 14 střel.

Muži trenéra Jima Gannona mají navíc v nohách velmi těžký víkendový zápas, ve kterém doma podlehli v poměru 2:3 Herefordu, což jim na sebevědomí jistě nepřidalo. Plusem rozhodně není ani ztráta kapitána Ashleyho Williamse, který si poranil koleno a chybět bude nejméně do ledna.

Domácí dnes rozhodně nejsou bez šancí, přesto jim bookmakeři společnosti bwin nevěří, když na jejich vítězství vypsali kurs 4.50. Na výhru hostů ze Stockportu si můžete vsadit v kursu 1.70. Myslíte si, že utkání dospěje nejméně do prodloužení, pak si vsaďte na remízu v základní hrací době s kursem 3.30.

Reklama