Hlavní obsah

Montreal bude slavit a hostit Ottawu

Pouze v severozápadní divizi dnes bude v NHL panovat klid. Naopak v jihovýchodní divizi se do hry zapojí téměř všechny kluby. Washington se pokusí z posledního místa přiblížit Floridě a Atlanta bude chtít téměř srovnat krok s druhou Tampou Bay. New York se těší na další derby. Posledním zápasem ve východní konferenci bude duel Montrealu a Ottawy.

Článek

Canadiens si vedou zatím velmi zdatně. Menší krize je postihla pouze v polovině října. Ani tehdy se jim ovšem nestalo, že by ve dvou zápasech v řadě nebodovali. Na domácím ledě měl Montreal nejprve překvapivě problémy, ale v listopadu na něm neuspěl pouze v jednom ze čtyř zápasů. Poměrně mnoho šancí dostává náhradní brankář Price, který odchytal třetinu utkání. Dokáže je náležitě využít, což je vidět z toho, že mužstvu vychytal téměř polovinu výher. Huet naopak čeká na výhru již čtrnáct dní. Trenér má k dispozici kompletně zdravý kádr, což mu umožňuje měnit sestavu dle jeho potřeb. V sobotu se tudíž nedostal na led veterán Brisebois, který se do týmu vrátil v létě. Další letní posilou zadních řad Montrealu byl Hamrlík, který patří naopak k nejvytíženějším hráčům klubu a má velmi dobré +/- hodnocení.

Ottawa vstoupila do sezóny skvěle a jako prvním klub ze všech dosáhla hranice 30 bodů. Žádná únava se na ní jako na finalistovi Stanley cupu tedy překvapivě neprojevuje. Vše je o to zajímavější, že klub zcela jednoznačně táhne vpřed pouze jedna útočná řada. Když se ovšem na jistou dobu mimo hru ocitl Spezza, nahradil ho v prvním útoku dostatečně Fisher. Celkově však je v kádru Ottawy pouze pět hokejistů, kteří již nasbírali alespoň 10 bodů v kanadském bodování. Významné pro mužstvo je i to, že se výborně daří brankáři Gerberovi, který má skvělé osobní statistiky i proti dnešnímu soupeři. Senátory taktéž netrápí žádná zranění a mohou se tedy plně soustředit na to, aby neprohráli v sezóně poprvé dvakrát za sebou.

Před dnešním zápasem se odehraje ceremoniál k vyvěšení dresu s číslem 19 na počest Robinsona. Bookmakeři bwin však neočekávají, že by domácí hráči navázali na tento slavnostní akt vítězstvím. Na výhru Montrealu totiž vypsali kurs 2,55 . Hostům se proti dnešnímu soupeři celkově vzato daří, což potvrdili i v již probíhající sezóně dvěma výhrami. Při nich však Ottawa vystupovala jako domácí celek. V pozici hosta to mívá ve vzájemných zápasech mnohem těžší. Senátoři jsou přesto i dnes v kursu 2,25 favority.

Reklama