Hlavní obsah

Postoupí slavný Leeds do 2. kola FA Cupu?

Anglický FA Cup má dnes na programu opakované zápasy, těch které skončili před týdnem remízou. V jednomu ze soubojů se představí i známý Leeds United, na jehož stadion přijede změřit síly Hereford, hrající čtvrtou nejvyšší soutěž.

Foto: sports.mweb.co.th

Leeds za své největší slávy.

Článek

Pouze o třídu výše bojuje momentálně slavný Leeds United, jehož historie je velmi rozsáhlá. Ještě v roce 2000 si Whites zahráli semifinále Poháru UEFA, když cestou do něj přešli i přes pražskou Slávii. O rok později vybojovali ještě cennější úspěch; jejich tažení Ligou mistrů zastavila až v semifinále španělský Valencie. O rok později ale tento tradiční anglický klub sestoupil z Premier league a místo návratu loni dokonce spadl ještě níže.

Letos tak bojuje pouze v tzv. League One, a i když je doposud suverénní, tak tabulce nevévodí. Obrovské finanční problémy totiž donutily svaz k ráznému kroku - odečtení 15 bodů tomuto klubu ze západního Yorkshiru. Přesto však Leeds myslí na postup a vzhledem k jeho dosavadnímu počínání (13-2-1), není nereálný. Dnes se ale muži kouče Dennise Wiseho soustředí na FA Cup, v němž před jedenácti dny remizovali 0:0 v Herefordu a dnes je tedy čeká opakovaný zápas.

V domácí odvetě se na hřišti už objeví důležitý záložník Jonathan Douglas, který měl svalové problémy. Stejně tak se uzdravili kapitán Alan Thompson a Radostin Kishishev. Všechny chce manažer Wise zařadit do základní sestavy, když záložní čtveřici pravděpodobně doplní mladíček Jonny Howson.

Jak už bylo zmíněno, Leedsu se dnes postaví Hereford, který letos patří ke špičce League Two. V dosavadním průběhu soutěže totiž vybojovali více bodů pouze vedoucí Milton Keynes a svěřenci trenéra Grahama Turnera tak bojují o postup. Postoupit by Bulls jistě chtěli i v FA Cupu, ale na Elland Road je čeká velmi těžký úkol. Manažer a majitel Herefordu v jedné osobě Graham Turner může dnes využít to nejlepší, co má k dispozici, až na zraněného bránce Karla Broadhursta.

Podle bookmakerů bwin jsou jednoznačným favoritem domácí s kursem 1.30. Na remízu si vsadíte s kursem 4.50 a na hosty z Herefordu vypsali experti světové jedničky hodnotu 8.25.

Reklama