Hlavní obsah

Futsal ME: Češi s Italy už pouze z povinnosti

Mistrovství Evropy ve Futsale dnes nabídne závěrečné zápasy, v nichž figuruje i česká reprezentace. V tabulce skupiny A je však bohužel až poslední a její naděje na semifinále tak vyhasly. V zápase s Italy už tedy svěřencům Tomáše Neumanna o nic nejde.

Foto: www.nzi.si

Futsal - ilustrační foto

Článek

Česká futsalová reprezentace se probojovala na závěrečný šampionát počtvrté v řadě, když na Mistrovství Evropy chyběla pouze v úvodních dvou ročnících. Do semifinále se však dokázala probojovat pouze před pěti lety v Itálii, na ostatních turnajích skončila ve skupině. Na probíhajícím šampionátu tuto statistiku rozšířila, když nejdříve prohrála 4:8 s Rumunskem a předevčírem 3:5 s Portugalskem.

V posledním zápase proti pořádající zemi letošního šampionátu měla však i smůlu, jelikož už po necelých dvanácti minutách vedla 3:1, ale v koncovce byl lepší soupeř. „Byl to pro nás špatný zápas. Když jsme dali branku na 3:1, měli jsme se spíše věnovat defenzivnější činnosti. Portugalsko bylo dnes lepší,“ konstatoval po zápase trenér Tomáš Neumann.

Portugalský šampionát dnes český výběr zakončí zápasem s lídrem skupiny A - Itálií. Té dnes jde už pouze o to, jestli postoupí z první nebo druhé příčky. Na úvod turnaje totiž remizovala 0:0 s domácím Portugalskem a poté uštědřila debakl 7:1 Rumunsku. Vítězové už zmiňovaného domácího ME v sezoně 2002/03 mají letos velmi dobrý tým, se kterým by jistě rádi zopakovali pět let starý triumf. To však nebude nic jednoduché, jelikož druhou skupinou prochází bez zaváhání historicky vůbec nejúspěšnější Španělsko.

Na výhru Itálie si u sázkové kanceláře bwin můžete vsadit na kurs 1.08. Kdo věří remíze, sází na kurs 11.00 rovných. Podle bookmakerů jsou celkem pochopitelně jasným outsiderem Češi, na jejichž výhru je kurs stejný jako na remízu, tedy 11.00.

Reklama