Hlavní obsah

Anglii posune na Euro bod s Chorvatskem

Nečekaná prohra Ruska v Izraeli vrátila Anglii šance na postup z kvalifikace. Reprezentaci Albionu dnes stačí získat bod v domácím zápase s Chorvatskem a příští rok nebude na Euru chybět.

Článek

Ať už vše dopadne jakkoliv, Angličané budou mít za sebou nevídaně špatnou kvalifikaci. Už na úvod zklamali, když před svými fanoušky uhráli pouze bezbrankovou remízu s Makedonií, následně prohráli zcela jasně v Chorvatsku a chuť si nespravili rozhodně remízou v Izraeli. Od té doby sice svěřenci trenéra Steva McClarena vítězili, ale měsíc stará porážka s Ruskem jim málem srazila vaz. Rusové však nedokázali využít svůj „mečbol“, když o víkendu prohráli s Izraelem, čímž nabídli Anglii vstupenku na Euro.

Té se reprezentanti Albionu už nechtějí vzdát, i když by si podle mnohých účast na šampionátu nezasloužili. Historie se však na kvalifikaci moc nedívá a Anglie v případě dnešního bodového zisku může klidně příští rok slavit ve Švýcarsku a Rakousku titul pro mistra Evropy. „Musíme být pozitivně naladění. Vstoupit do utkání se snahou udávat tempo hry, útočit a jít si pro vítězství. Nebudeme bránit bod,“ konstatoval kouč McClaren, který dnes bude postrádat Rooneyho, Owena a Ria Ferdinanda.

Poslední nadějí Rusů jsou dnes Chorvaté, kteří však už mají postup na šampionát jistý. „Nemůže být větší motivace než zahrát si ve Wembley. Chceme ukázat, proč vedeme skupinu. Když dosáhneme na remízu, budu šťastný. Ale pokud se tak opravdu stane, garantuji, že všechno bude čisté. Rusové si mohou být jistí, že ve Wembley odvedeme maximum,“ řekl důrazně a jasně chorvatský kouč Slaven Bilič.

Další motivací pro Chorvaty můžou být zbrusu nové Mercedesy, které slíbil čtyřem hráčům hostí ruský miliardář a majitel Spartaku Moskva Leonid Fedun. „Dělám to čistě jako fanoušek,“ vysvětlil Fedun, který v případě chorvatského vítězství obdaruje brankáře, a nejlepšího hráče na každém postu, tedy obránce, záložníka a útočníka.

Do role favorita je přesto bezpochybně pasována domácí Anglie s kursem 1.50. Jestli si myslíte, že utkání skončí pro Anglii ještě postupovou remízou, pak si na ni vsaďte s kursem 3.45. Vítězství Chorvatů ocenila sázková kancelář bwin hodnotou 6.75.

Reklama