Hlavní obsah

Euroliga: španělský souboj hostí Barcelona

Basketbalová Euroliga má dnes na programu zbylé zápasy čtvrtého kola a především ten poslední bude dosti pikantní. AXA Barcelona v něm přivítá Real Madrid, což je vždy nejen ve Španělsku ostře sledovaný duel.

Foto: http://www.ulebcup.com

Basketbalisté Realu Madrid

Článek

Letošní ročník nejprestižnější evropské basketbalové soutěže se prozatím převážně nese ve znamení vítězství domácích celků. Stejně jako několik dalších mužstev, tento fakt potvrzuje i Barcelona. Ta na úvod prohrála s Partizanem Bělehrad, ale následně doma porazila Fenerbahce i francouzské Roanne. Před týdnem však hrála na palubovce Panathinaikosu Atény, a i když lídrem týmu je Jaka Lakovič, jenž dříve působil právě v tomto řeckém klubu, tak na Atéňany vyzrát barcelonští nedokázali a prohráli 66:76.

Lakovič nastřílel pouze 13 bodů, přesto stále vévodí střelecké produktivitě mužstva s průměrem 15,8 bodů na zápas, což by dnes chtěl jistě trochu vylepšit. To však nebude nic jednoduchého, Real Madrid totiž bezesporu patří k evropské basketbalové špičce. „Real Madrid je velký tým, který hraje velmi dobře ve všech soutěžích. Víme, že jsou silní v ofenzivních doskocích a rychlých protiútocích. Naše šance na vítězství stoupnou, když potlačíme právě tyto dva klíčové faktory,“ zveřejnil recept na soupeře trenér Barcelony Duško Ivanovič.

Ten zajisté znají i hosté, jelikož za loňskou sezonu mají s Barcelonou kladnou bilanci. Právě tito soupeři se totiž střetli ve finále loňského ročníku španělské ACB ligy, když se z titulu radoval Real Madrid po vítězné sérii v poměru 3:1. Klub z hlavní španělské metropole je dnes favoritem i z pohledu na tabulku Euroligy, jelikož doposud nepoznal nic jiného než vítězství. Postupně totiž přehrál Fenerbahce, Lottomaticu Řím, Bamberg a před týdnem i Partizan Bělehrad.

Dnes by svěřenci trenéra Joana Plazy na tyto výsledky jistě rádi navázali. „Je to pro nás důležitý zápas. Po vítězstvích by jsme si rádi připsali další, ale dnešní utkání bude těžké. V Barceloně hrajeme rádi, i přes to, že to není nikdy lehké, ale jsou zde výborní fanoušci,“ konstatoval kouč Plaza, který dnes bude opět spoléhat především na velmi dobré týmové pojetí hry.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin výrazného favorita, když na domácí Barcelonu vypsali kurs 1.75 a na hosty z Madridu 2.08. Utkání můžete sledovat živě na ČT4 Sport a přitom sázet live u bwin.

Reklama