Hlavní obsah

Potvrdí Karlsruhe své postavení v tabulce?

Eurotip.cz

Čtrnácté kolo bundesligy dnes otevře tradiční předehrávka, ve které nováček z Karlsruhe přivítá berlínskou Herthu. Dalo by se čekat, že hosté na tom budou v tabulce lépe, ale je to právě naopak - domácí mají o čtyři body více.

Článek

Karlsruhe se totiž bundesligy vůbec nezaleklo a prozatím je jednoznačně největším překvapením soutěže, když více bodů získalo už pouze hvězdné trio Bayern, Brémy, Hamburk. Právě s Werderem Brémy však utrpěli svěřenci Edmunda Beckera před reprezentační přestávkou výprask 0:4 a dnes by tak rádi načali nějakou další sérii vítězství, která by týmu upevnila postavení na pohárových příčkách.

KSC ale nečeká vůbec jednoduchý zápas, Hertha Berlín totiž stále patří mezi německou fotbalovou elitu. „Jestliže se budeme plně koncentrovat na náš výkon, pak s naší kvalitou můžeme dělat problémy jakémukoliv týmu a radovat se z vítězství,“ konstatoval obránce Massimilian Porcello. Trenér Becker má dnes k dispozici kompletní kádr, otazník pouze visí nad startem obránce Bradleyho Carnella.

Na druhé straně hřiště bude stát velkoklub ostřílený evropskými poháry, který však letos nehraje prozatím tak, jak by si vedení, fanoušci nebo samotní hráči představovali. Aktuální osmá příčka totiž Herthu sice drží na dostřel pozicím zajišťující účast v evropských pohárech, ale stejně snadno se může i propadnout níže, jelikož střed tabulky je velmi vyrovnaný.

O modrobílých se v posledních dnech objevuje hodně článků v tisku, důvodem jsou reprezentační povinnosti kanonýra Marka Panteliče, kterého zítra čeká odložený duel v dresu srbské reprezentace proti Kazachstánu a Hertha pro něj chtěla vyslat letecký speciál, jenž by ho hned po utkání dopravil i zpět do Srbska. Nakonec se tak nestane a balkánského střelce nahradí na hrotu mladičký Brazilec André Lima.

Díky výhodě domácího prostředí je pasováno do role mírného favorita Karlsruhe, na které si můžete vsadit s kursem 2.40. Remíza je oceněna hodnotou 3.20 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 2.70. Utkání můžete sledovat živě na bwin a přitom sázet live.

Reklama